Sivut

torstai 10. tammikuuta 2013

Hanska- ja remmianalyysiä

Piti tehdä raastava päätös: Kuinka paljon mavea uskaltaa tehdä, ettei ole täysin liikuntakyvytön seuraavat pari päivää? Kun sunnuntaista oli ojentajat ja vähän rintalihaksetkin kipeenä vielä keskiviikkona, vaikka tein vain kevyitä naisten punnerruksia (4*12) ja ojentajataljaa myöskin kevyesti (4*15*12,5kg). Kipeenä ollut oikea olkapää muuten otti punnerrukset aika hyvin vastaan - kyllä siinä vähän tuntui erilaiselta kuin täysin terveessä olkapäässä, muttei varsinaiseti tehnyt kipeetä...

Päädyin tekemään sitä mavea 3*12*50 kg. Pystynen liikkumaan omin avuin ;) Yläselkä sen sijaan voi olla huonommassa jamassa, sillä se ehti ottaa paaaljon hittiä mave-paikan vapautumista odotellessa. Täytynee vaihtaa tää mave-päivä viikonlopulle, kun silloin on salilla paremmin tilaa ja tehdä askelkyykky-punnerrus-päivä arkena, kun siinä ei tarvii niin paljon laitteita.

Huomasin tänään, että joululahjaksi saadut uudet Harbinger Womens pro glove hanskat on aika oudon lyhyet, siis sormet on vähän liian lyhyet ja ranteesta jää vähän lyhyeksi. L-koossa kämmen on mulle tasan sopiva ja sormet ehkä vähän liian leveät. Hanskat siis olis sopivat jollekin todella lyhytsormiselle ja pieni- mutta pulleakätiselle. Mulla ei ole yhtään pulleat kädet vaan kokonaisuudessaan isot kourat ja pitkät sormetkin. Vaikee kuvitella, että kellään pro hanskojen käyttäjällä olis kovin pulleat kädet ;)
Hanskojen liian lyhyet sormet haittaa siinä, että hanskan raja voi painaa sormia ja hanskaa ei olekaan koko matkalla sormen ja tangon välissä. Tätä voi tapahtua aika monessakin liikkeessä. Ranteen lyhyys puolestaan ei haittaa muuten kuin remmejä käyttäessä. Vanhoilla hanskoilla remmi meni osittain hanskan päälle ja se pehmensi kivasti, eikä remmin reuna painautunut ihoon. Nää uudet hanskat ei ylety suojaamaan ihon ja remmin väliin oikein mistään kohtaa. Samassa lahjapaketissa oli myös uudet remmit, joissa on pehmuste ranteen ympärille tulevassa kohdassa. Ainakaan tällä ekalla kokeilulla en huomannut pehmusteesta olevan mitään hyötyä. Se ei ollut siinä kohdassa, missä remmin reuna painautui ihoon, kun hanskaa ei ollutkaan välissä. Remmeissä oli sellanen yllättävä hyvä puoli, että ne on vähän lyhyemmät kuin mun vanhat nahkaremmit, joten ne saa kokonaan tangon ympärille ja käden sisään, eikä jää häntää roikkumaan ja osumaan reisiin ja häiritsemään suoritusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti