Sivut

sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Ketutusteoria

Ketutus voidaan jakaa kolmeen alalajiin:

1. Henkilökohtainen ketutus
2. Parisuhdeketutus
3. Yhteisketutus

Painontarkkailijalle ketutus on tietenkin vaaran paikka. Riski sortua lohtusyömiseen on monumentaalinen. Listaan tähän joitakin selviytymisstrategioita, joiden avulla voi luovia repsahduksien karikoissa.

1.Henkilökohtainen ketutus on nimensä mukaisesti ikioma henkilökohtainen voivoi. Tästä ketutuksen lajista on hyvä aloittaa lohtusyömisen kitkeminen, sillä tämä on helpoin hoitaa. Avaudu siipalle ja pyydä tekemään jotain kivaa yhdessä, jotta murheet unohtuvat. Erityisen helppo nakki parisuhteessa oleville naisille ;)

2. Parisuhdeketutus liittyy jollain tavalla siippaan tai parisuhteeseen. Yleinen ilmenemismuoto on "kun toi on aina tollanen" -ajattelu. Aikuinen ihminen ymmärtää järjellä, ettei näistä kannata alkaa siipan kanssa tappelemaan. Se ei johda mihinkään hyvään. Järkevä ajattelu tässä tilanteessa vaatii jo hurjasti itsehillintää, mutta jostain sitä pitäisi kaivaa vielä sen verran lisää, että malttaisi kanavoida ketutuksen muualle kuin syömiseen. Hyviä vaihtoehtoja ovat liikunta, shoppailu, hieronta, kosmetologi, kampaaja yms. hemmottelut, joista siippa ei pääse lainkaan osalliseksi :D

3. Yhteisketutuksessa pariskunnan molempia osapuolia ketuttaa jonkin ulkoisen syyn takia. Näissä tilanteissa on suuri vaara ryhtyä tappelemaan, kun molempia ketuttaa niin kovasti, vaikkei kumpikaan ole millään tapaa syyllinen. Ensimmäinen itsehillinnän paikka on siis tappelun välttäminen ja asian kääntäminen parisuhteen kannalta positiiviseksi, yhdistäväksi kokemukseksi: me yhdessä pahaa maailmaa vastaan. Tähän asti selviydyttyäsi loppu riippuu paljon siipastasi: Jos siippasi ei harrasta lohtusyömistä, olet selvillä vesillä. Mutta jos siippasi ehdottaa snägäriä ratkaisuksi ongelmaanne, peli on aika lailla menetetty ;)

4 kommenttia:

  1. Oisitte vaan pärryytelly oriilla lammaskeiton ääreen. Oli maukasta!! Teitä kyllä kaivattiin.

    VastaaPoista
  2. Mä äänestin sen puolesta, mutta siippa ei antanut periksi vaan yritti korjuuttaa esitystä puoli yhdeksään asti! Mä olin solidaarinen ja pidin sille seuraa :)

    VastaaPoista
  3. Mä mietiskelinkin sun fb-kommenttia lukiessani että olikohan nakkikioski molempien valinta...

    Teitä todellakin kaivattiin! Mä annoin solidaarisuudesta teille ääneni voittajan valintaäänestyksessä.

    VastaaPoista
  4. Voi teitä, kyllä ketutus kummasti laantuu, kun meitä on oikein kaivattu :)

    VastaaPoista