Sivut

keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Lainamittari

Pojat on ilmeisesti vähän epäilleet, kuinka tunnollisesti mä seuraan Training Pläniä, koska ne järkkäs mulle sykemitarin lainaksi. En valita, vaan kiitän kauniisti. Se on oikein sopiva motivaation lisääjä tähän saumaan. Mun oma mittari meni rikki viime vuonna ja silloin koin lähinnä helpotusta, kun pääsin irti mittarin ikeestä. Siksi en ostanut heti uutta ja nytkin koen, että mun vakituiset harrastukset on sellasia lajeja, joissa ei mittarilla tee juuri mitään (punttis, golf, vesijuoksu). Näköjään vaihtelu kuitenkin virkistää, koska mittarin kanssa oli kivaa taas pitkästä aikaa.

Lenkille lähdössä


Tänään oli plänissä aika rankan näköinen setti:
Warm up
15min - 100-115 bpm
Aika hiljaa sai kävellä, että pysyi syke näin matalalla, sellasta ei-saa-tulla-hiki-vauhtia, eikä normaalia olen-lenkillä-kävelyä. Osasyynä saattoi olla sekin, että jänskätin, miten selviän tästä treenistä ;)

Training
5 rounds of
2x 3min hr 166-177 bpm with a 90sec rest in between
3min rest between each round

Ekassa spurtissa sain sykkkeen nousemaan vain 163 hujakoille ja silti olin varma, että kuolema korjaa. Ihan kreisiä lähteä juoksemaan ilman perusteellista lämmittelyä, jota siis toi kevyt kävely ei ollut.
Ekassa 90 sekunnin levossa syke tippui vielä kivasti alle 120.
Tokassa spurtissa sain sykkeen tavoitealueelle, eikä tuntunut ihan niin pahalta kuin ekassa.

Tokalla kierroksella pääsin hyvin tavoitealueelle ja aloin uskoa, etten kuolekaan.
3 min levossa syke tippui kivasti alle 130.

Kolmanteen kierrokseen osui sellanen ylämäki, että sain kävellä sen ylös ja silti syke pysyi yli 170:ssä!
Kolmas oli ehkä mukavimman tuntuinen setti - kroppa oli lämmennyt, muttei vielä väsynyt + olin oppinut oikean taktiikan sykkeen pitämiseen tavoitealueella: alkuun juoksua sykkeen nostamiseksi ja sitten hölkkää. Syke nousi alueelle aina vajaassa minuutissa, riippuen tietty ylä- ja alamäistä sekä treenin loppua kohti nousi nopeammin.
Kolmannen kierroksen jälkeisessä 3 min levossa syke ei enää tippunut alle 130.
Neljännen kierroksen jälkeisessä 3 min levossa syke tippui vain vähän alle 140.
Noi mun levot oli sellasta lähes paikoillaan kävelyä, ei istumista tai makaamista.

Viidennellä kierroksella oli ainakin helppoa saada syke nousemaan tavoitealueelle, sen verran otti kunnolle ;)
Päänsärky varoitteli olevansa tulossa. Mulla joskus tulee juoksusta päänsärkyä ja uskon sen johtuvan liian kovista sykkeistä yhdistettynä kuumuuteen ja nestehukkaan. Naisten Kympin jälkeen jouduin ihan ottamaan illalla Buranaa!

Cool down
15min - 100-115 bpm
Olishan se syke varmaan tonnekin tippunut, jos olisin maannut hokit oikosena ojassa, mutta kun piti kävellä kotiin niin syke oli kyllä siinä 130 huudeilla.

1h 27min, avg 145, max 176

Tää ei ollut mun kovin lenkki ikinä, mutta kyllä siellä rankimmassa 10 prosentissa. Esim. Naisten Kymppi toissa sunnuntaina oli kyllä raskaampi. Sykemittarin näyttämät avg ja max lukemat oli mulle tosi tyypillisiä. Just tollasia lukemia mun mittari näytti mulle lähes joka lenkin jälkeen ennen kuin meni rikki. Toki samoihin lukemiin voi päästä hyvin erilaisilla vauhdinjaoilla ja sitä myötä tuntuu erilaiselta lenkin raskauskin.

Lainamittari on kyllä mainio homma. Ilman sitä olisin varmaan tappanut itteni, kun en olis uskaltanut hölkätä niin hiljaa kuin mikä oikeasti riitti pitämään sykkeen yli 170:ssä :D

Vähän tämmönen olo oli taas ;)

1 kommentti:

  1. Muista, että Buranaa ei saa nestehukassa ottaa ollenkaan. Eka pitää juoda todella paljon ja pissata kunnolla. Jos tarvii särkylääkettä dehydraatiosyystä, suosittelen parasetamolia.

    VastaaPoista