Sivut

keskiviikko 31. elokuuta 2011

Tulin, näin, olin kuudes!

En voittanut firman golfkisoja eilen, mutta olin sentään 6. pistebogissa ja 7. tasoituksettomassa lyöntipelissä. Osallistujia oli yhteensä 18, joista vain 3 oli naisia.
Toi lyöntipelitulos on mulle arvokkaampi saavutus, koska siinä tosiaan kukaan ei saanut mitään tasoitusta. Pistebogissa puolestaan otetaan huomioon jokaisen pelaajan tasoitus, mikä mahdollistaa sen, että kokemattomampikin pelaaja voi voittaa kisan. Toisaalta on kiva, että firman paras pelaaja ei ole lähes automaattisesti voittaja, vaan kaikilla on mahdollisuus voittaa. Toisaalta taas tuntuu aika epäreilulta, että huonommin pelannut henkilö voi voittaa, koska saa niin paljon tasoitusta, vaikka joku muu olisi pelannut absoluuttisesti paremmin. Jos itse voitan jonkun kisan vain ison tasoituksen ansiosta, en oikein osaa arvostaa sitä. Vastaavasti, jos häviän huonommalle pelaajalle vain, koska hän saa niin paljon enemmän tasoitusta, tuntuu se aika epäreilulta.
Koko tasoitusjärjestelmän idea on mahdollistaa eritasoisten pelaajien kisaaminen yhdessä, muttei siinä silti musta ole paljon järkeä. Kisaaminen on oikeasti mielekästä vain samantasoisten pelaajien kesken. Toki tasoitusten avulla on helppo arvioida, kenen kanssa saattaisi saada tasaisen ja jännän kisan aikaiseksi.
Me yritettiin siipan kanssa alkukesästä ottaa lounaskisaa joka kierroksella - eli häviäjä tarjoaa lounaat kierroksen jälkeen. Siipan händäri on 13 ja mun 18,5 ja vaikka ne näyttää olevan aika lähellä toisiaan niin käytännössä niissä on jo niin iso ero, ettei kisaaminen onnistunut järkevästi. Järkevällä tarkoitan sitä, että molemmat olis kokeneet pelin reiluksi, voitot olis menneet about 50/50 ja voittajan selvittäminen olis onnistunut kynällä ja paperilla, ilman korkeamman asteen yhtälöitä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti