Sivut

perjantai 2. syyskuuta 2011

Sokeriton syyskuu

Hei!
Olen Katti ja olen sokeriholisti :)

Haluan kokeilla, miten sokeriton syyskuu vaikuttaa mun fiiliksiin ja hyvinvointiin. Olen jo pitkään yrittänyt vähentää makean syöntiä, mutta porttiteoria on pettämätön: Jälkiruoka lounaalla johtaa pullaan kahvitauolla, mikä johtaa suklaapatukkaan välipala-automaatista, mikä johtaa konkurssiin karkkihyllyllä kotimatkalla kaupassa!

Olen ennenkin ollut absolutistina ja silloin se toimi hyvin. Kun sokeri ei ole edes vaihtoehto, en joudu joka päivä erikseen tekemään sitä päätöstä, otanko vähän tätä ja hiukan tuota, nyt vain tämän kerran, kun tekee niin kovasti mieli. Se on nyt päätetty, että syyskuussa en ota.

Pois jää:
- karkki
- suklaa
- jäätelö
- leivonnaiset
- keksit
- alkoholijuomat

Unohdinko jotain?

Suolaisten herkkujen suhteen mulla ei ole mitään ongelmaa, eikä myöskään perusruokavalion ja arkipäivän aterioiden kanssa. Olen harjoitellut terveellistä syömistä jo niin kauan, että siitä on tullut tapa. Olen oppinut rakastamaan rehuja ja löytänyt paljon maukkaita proteiinin lähteitä :D

10 kommenttia:

 1. Tää on ehkä nyt väärä foorumi suklaasta intoiluun, mutta koska en parempaakaan löydä, pahoitellen kerron oman löytöni. Halusin kokeilla monessa paikassa kehuttuja cocoa nibsejä ja koska S-market on lähempänä kuin Ruohonjuuri, kiinnostuin Fazerin exclusive cocoa nibs -suklaasta. Ostin sitä ja se on taivaallista. Se on aika tummaa (70 %), joten sitä ei oikein voi paljon syödä (yksi tai korkeintaan kaksi palaa päivässä). Sen löytämisen jälkeen maitosuklaa on alkanut maistua mun suussa epämiellyttävän imelältä. Mä oon kuullut samanlaisen kertomuksen monelta muultakin, mutten olisi ikinä uskonut sen oikeasti toimivan.

  Sorry syrjähdyksestä, tsemppiä matkaan!

  VastaaPoista
 2. Mä oon kuullut paljon noita "muutin ruokatapojani ja nyt ei enää entinen makea herkku maistu" -tarinoita, mutta omalle kohdalle ei ole moinen osunut.
  Aina herkkulakon jälkeen makea maistuu entistäkin paremmalta. Siinä lakkoillessa vähän unohtaa kuinka hyvää makea onkaan...ja kyllähän makeaankin vähän kyllästyy, jos sitä syö ihan mielin määrin.
  En myöskään muista koskaan syöneeni mitään liian makeaa/imelää/äitelää. En toki ole maistanut jotain Hermesetasta pelkiltään. Sehän on paljon tujumpaa kuin sokeri, joka on oikein makoisaa ihan sellaisenaan ;)

  Sellainen huomio vielä makuaistin muutoksista, että jos syö paljon oikeaa suklaata ja karkkia niin silloin ei proteiinipatukat ja Mannisen Protein Pudding maistu erityisen hyviltä. Varmaankin juuri siksi, että niitä vertaa hyvässä muistissa olevaan oikean suklaan makuun. Sen sijaan, jos oikeaa suklaata ei ole syönyt vähään aikaan niin nuo prode-mömmöt alkaakin maistua tosi hyvältä, ihan kuin suklaalta. Siinä taas näkyy se, että oikean suklaan maku unohtuu aika nopastikin ja mikä tahansa makea kelpaa korvikkeeksi :D

  VastaaPoista
 3. Mä luulen, että mun uudessa suklaapreferenssissä on kyse siitä, että mä en halunnut ehdoin tahdoin "muuttaa ruokatapojani" vaan halusin vain maistaa cocoa nibsejä vähiten geekillä tavalla, joten muutos tuli itsestään eikä suunniteltuna. Mulla ei varmaan toimisi sellainen, että määräisin itseni lopettamaan jotain, vaan jossain vaiheessa kielletyn himo kasvaisi mahdottomaksi.

  Mainitsit jälkiruoasta lounaalla. Millaisia jälkiruokia teillä on? Meillä (siis entisessä työpaikassa) oli lähinnä omituisia vaahtoja tai rahkoja, joista kummastakaan en välitä lainkaan tai melko surullisia kiisseleitä, joita en todellakaan edes halunnut syödä. Ainoa kelvollinen jälkiruoka töissä oli marjat kinuskikastikkeella tai tietysti joka päivä vaihtoehtona ollut hedelmä, jonka saattoi työtakin taskussa salakuljettaa työpisteelle ja syödä iltapäivällä. Onko teillä siis joitain erityisen houkuttelevia jälkiruokia töissä, jotka saattavat sut paheen tielle? Vai saako jälkiruokahedelmäkin sut hamuamaan kahvipullaa?

  VastaaPoista
 4. Useimmiten meilläkin on säälikiisseleitä, joten ei ole vaikea valinta ottaa se hedelmä, joka ei aiheuta mitään ongelmia.
  Mutta joskus harvoin on jotain niin herkullista, että sitä on pakko saada :)

  VastaaPoista
 5. Inspiroiduin taas sun syyskuun sokerilakosta ja päätin tältä seisomalta aloittaa omani. Vieläkin on oksu olo kun vedin tänään niin paljon irttareita. En ole laihtunut grammaakaan sitten viime vuoden syyskuun :(

  Miten suhtaudut hedelmiin? Niissähän on paljon sokeria ja ne on mun suuri heikkous.

  VastaaPoista
 6. Mun nähdäkseni hedelmät on terveellisiä. En tiedä ketään, joka olisi lihonut syömällä liikaa hedelmiä ;)

  VastaaPoista
 7. Meikä on muuten maistanut tenavana hermesetasta, enkä suosittele! Siitä on makeus ja herkku kaukana. Sen jälkeen en ole yhtäkään makeutusainetta esim kahviin laittanut :D stevia lienee poikkeus, mutta onko se makeutusainetta, sokeria tms? Vai vain steviaa?

  VastaaPoista
 8. Tsemppiä sokerittomalle syyskuulle! Munkin pitäis aloittaa joku ***ton ***kuu, mutten ole vielä keksinyt että minkä pois jättämällä (paitsi kaiken ruoan) laihtuis kympin :D

  VastaaPoista
 9. Miten olis suolaton syyskuu? Kun kerran sun akilleen kantapää on suolaiset herkut :D

  VastaaPoista