Sivut

maanantai 19. syyskuuta 2011

Myytinmurtaja


Jos Fit-lehti yllättäen ylläpitää naisten lihaskasvumyyttejä niin Probodyssa Marie Silmäri lähtee reippaasti myytinmurtohommiin:
"Usein varsinkin naisasiakkaat pyytävät minua ohjelmaa suunniteltaessa ottamaan huomioon, että heillä "on jo aika isot reidet" tai että "jalat kehittyy liiankin helposti", joten jalkatreeni kannattaisi varmaankin pitää aika kevyenä ja lähinnä "kiinteyttävänä". Jepajee... Pakko tähän kohtaan paljastaa, että lihas ja rasva eli kansankielellä läski ovat kaksi täysin eri asiaa. En ole koskaan vielä tavannut naista, jonka reidet olisivat kehittyneet kireän lihaksikkaiksi vahingossa tai liian nopeasti. Jos joskus sellaisen tapaan, niin haluan hänen kanssaan vaihtaa enemmän kuin muutaman sanan! Sen voin myös luvata, että kyykky ei läskiä lisää. Päinvastoin, mitä vahvemmat lihakset kintuissa, sitä rasvattomammassa kunnossa ne pysyvät. Ja leidit: muodokkaat reidet OVAT kauniit!"

Jos vertaan omia jalkojani kolmen vuoden takaiseen, huomaan rasvakerroksen ohentuneen tutkimalla erityisesti sisäreisistä ja heti polven yläpuolelta. Myös lihakset erottuvat paremmin sekä etu- että takareisissä. Alan harrastajan pitäisi kyllä nähdä, ettei mun reidet ole paksut pelkän läskin takia :D

Toivottavasti nämä muistikuvat ja havainnot eivät ole vain toiveajattelua ;) Mielestäni olisin kyllä ansainnut jotain näkyvää muutosta, sillä vaikka painan nyt vain muutaman kilon vähemmän, niin ruokavaliossa ja treenien laadussa ja määrässä olen saanut aikaan isoja parannuksia!

Lisäsin tänne uuden Treenit-välilehden. Siellä voi hämmästellä mun treeniohjelmaa :)

Nyt tää suunnistaa salille kinttuja kiusaamaan :)
Menkää tekin!


2 kommenttia:

  1. Mun mielestä reisissä näkyy treeni nopeiten, johtunee siitä että kyse on suurista lihaksista. Ei se ylimääräinen läski siitä päältä mihinkään katoa niin äkkiä mutta jalkoihin alkaa tulla "muotoa" jo parin kuukauden treenillä.

    Liiallisista lihaksista ei kyllä meikäläisen treeneillä ole pelkoa :D

    VastaaPoista
  2. Tiedän muutaman päärynävartaloisen naisen, joka ei olis samaa mieltä ;)

    Mut toi on varmasti totta meidän kohdalla.

    VastaaPoista