Sivut

keskiviikko 21. syyskuuta 2011

You have to do what others won't to achieve what others don't


Jos mä haluan nostaa 80 kiloa penkistä, mun pitää treenata paremmin kuin useimmat muut. Käytän sanaa "paremmin" koska haluan painottaa järkevää ja tavoitteellista treenaamista, mikä ei aina tarkoita kovempaa treeniä. Joskus se tarkoittaa myös ylimääräisiä lepopäiviä, kevyitä ja vaihtelevia treenejä sekä teknisesti puhtaita suorituksia ja loukkaantumisten välttämistä.

Siipalla on tänään saunailta, joten jouduin penkkaamaan ilman varmistajaa. Sain kuitenkin ohjeet hyvään treeniin ilman (yksin tehtynä) vaarallista sarjojen loppuun vientiä: Tee ensin 50 kilolla niin monta toistoa kuin varmasti jaksat - ei riskejä. Sit kevennät painoja niin paljon, että jaksat tehdä 20 toistoa heti perään. Tollanen kombo 3 kertaa ja kunnon palautustauko joka välissä.

Mä en tee pudotussarjoja kovin usein ja tollasta häröpudotussarjaa en ole tehnyt koskaan, joten olin ihan tohkeissani kokeilemassa, miltä se tuntuu. Näin ekalla kerralla en osannut/uskaltanut tehdä ihan optimaalisesti. Pelasin varman päälle ja tein aina 6 toistoa sillä 50 kilolla ja sen 20 toistoa tein pelkällä tangolla. Loppujen lopuksi se oli aika kevyt setti. Ensi kerralla yksin treenatessa pitää korottaa panoksia ;)

Toisaalta tänään oli ihan sopiva päivä tehdä vähän kevyemmin. Oon ollut varsin väsynyt tällä viikolla. Eilenkin simahdin ennen kymmentä, vaikka meillä on normaalisti herätys 7:30 - paitsi keskiviikkoisin 7:00, kun siipalla on sulkapalli. Tai pallo.
Syyskuun alkupuolella oli Hoikat päivät ja nyt vaikuttais siltä, että vois olla Läskit päivät menossa... Sokeriton syyskuu tod. näk. vaikuttaa niin kivasti, että Läskit päivät ei ole ollenkaan niin pahat kuin ne voisi olla, jos sokerin syöminen olisi vaihtoehto. Tällä viikolla on ehkä uponnut runsaammin ruokaa ja sen avulla olen pitänyt sokerinhimot kurissa...
Mutta siis koska tällä hetkellä oireet on niin paljon normaalia lievemmät, en oikein ole varma, onko tässä nyt oikeesti Läskit päivät vai ei. Jos on niin Sokeriton syyskuu on kyllä ässä juttu :D
Mitenhän sitä malttais pysyä erossa sokerista pysyvästi?


"You have to do what others won't to achieve what others don't."
Lainaus on tietenkin bodybuilding.comista :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti