Sivut

tiistai 20. syyskuuta 2011

15-vuotisjuhla


Jokasyksyiseen tapaan mieleeni palaa saliharrastukseni alku. Vuosi oli -96, ikää oli 16v, pohjakunto oli olematon ja koululiikunta oli inhokki. Sukelluskurssilla sisuunnuin, kun en jaksanut kantaa omia varusteitani veneelle. Marssin punttisalille ja aloin noudattamaan tunnollisesti saamaani ohjelmaa, jonka tavoitteena oli saada voimaa. Niinhän siinä sitten kävi, että punttis vei mennessään ja sukellus unohtui kokonaan :D

Mulla on siis 15 vuotta kuntoilua takana, joskus aktiivisempaa ja kovempaa, joskus pieniä taukoja ja muita lajeja, mutta pohjakuntoa on rakennettu kuin Iisakin kirkkoa. Viimeiset kolme vuotta treeni on ollut määrätietoisempaa ja tavoitteellisempaa kuin koskaan ja treenipainot salilla on nousseet. Valitettavasti mulla ei ole muistiinpanoja kuin vuodesta 2007 alkaen, eikä silloin penkkipunnerrus sattunut olemaan ohjelmassa. Se on mua eniten kiinnostava tulos, koska sitä voi parhaiten vertailla. Mulla on hämärä muistikuva, että ennen vuotta 2007 mun ennätys on ollut ykkönen 50 kilolla.

Varmat muistiinpanot kertovat seuraavaa:
- loppuvuodesta 2009 4 toistoa 50 kilolla
- alkuvuodesta 2010 ykkönen 60 kilolla
- loppuvuodesta 2010 65kg
- tammikuussa 2011 70kg

Pian ton vikan enkan jälkeen iski olkapään rasitusvamma. Syynä oli todennäköisesti liian raskailla painoilla ja/tai huonolla tekniikalla tehdyt olkapääliikkeet - eli ei tuo penkki. Reilut puoli vuotta pysyin erossa penkistä yms olkapäätä rasittavasta, mutta elokuussa aloitin jälleen totuttelun. 40 kilolla meni helposti 15 toistoa. Viime viikolla päätin uskaltautua 50 kiloon ja sain silläkin 8 toistoa ilman kipuja. Vuoden 2009 enkka oli tosiaan vain 4 toistoa 50 kilolla eli en voi valittaa nykyisestäkään kunnosta ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti