Sivut

maanantai 24. kesäkuuta 2013

Hyvä vastustuskyky

Mitä se tarkoittaa? Kuinka hyvä on hyvä?
Terve aikuinen sairastaa 2–4 flunssaa vuodessa (lähde)
Aikuiset sairastuvat flunssaan 1-5 kertaa vuodessa (lähde)
Onko silloin vielä hyvä vastustuskyky, jos on nuhassa kahdesti vuodessa? Joulunahan mulla viimeksi oli köhää. Silloin taisin hankkia sen ihan itse jostain, mutta useimmiten käy kyllä näin kuin nyt: Siippa tuo köhän kotiin, eikä siinä mikään vastustuskyky auta, kun basiliskot valtaa koko kodin!

Ihmisillä on omat tyyppiflunssansa. Siipalle nousee pikku kuume suht herkästi. Viime viikolla sillä oli kolmena iltana lämpöä 37, jotain. Mulle ei hevillä kuume nouse vaan mulla on kurkku kipeenä silleen, etten voi nukkua, kun pitää sitä koko ajan voidella nieleskelemällä. Viime yö oli aika vähäuninen, mutta tänään kävin vielä töissä, eikä edes ihan hirveesti väsyttänyt. Huomenna en kyllä mee, jos en saa nukkua! Makaan kotona kuin lahna, jotta tää paranis supervauhtia, eikä pilais ens viikolla alkavaa lomaa. Tsäännsit lienee melko heikot:
Flunssa kestää usein yli viikon. esimerkiksi rinovirusten aiheuttama tauti kestää lapsilla keskimäärin 7–12 vuorokautta ja aikuisilla kaksikin viikkoa. (lähde)
Oma kokemukseni on myös, että flunssa kestää noin kaksi viikkoa. Aina jos selviää nopeammin, voi olla tyytyväinen. Viime kesänä mulla oli joku pikku pikanuha, joka meni ohi alle viikossa. Muistan sen siksi, että vuodenvaihteessa laskin viime vuoden viikottaisia liikuntakertoja ja huomasin, etten jouluflunssaa lukuun ottamatta ollut joutunut pitämään yhtään kokonaista viikkoa saikkua. Voi kunpa tääkin olis kiirusviirus ja siirtyis kiiruusti eteenpäin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti