Sivut

keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Kovin on tuulista - huonotuulista

Onko ihmisen huonotuulisuuteen aina jokin tietty syy? Voiko sen oikean perimmäisen syyn keksiä pohtimalla? Useinhan siinä käy niin, ettei ihminen ole yhtään sen tyytyväisempi kuin ennenkään, vaikka saisi toteutettua toiveensa esim. laihtumisesta, parisuhteesta tai lottovoitosta.
Mä kuvittelen olevani huonolla tuulella, koska en saa tehdä mitä haluaisin: vetää bikineitä päälle ja mennä pihalle uimaan ja lukemaan. En ole koskaan saanut tehdä tuota arkena, koska Suomen ilmasto. Mistä siis voin tietää, että just toi on se juttu, joka auttais? Ehkä se on vaan se arki, töissä käyminen ja kotitöiden tekeminen, joka tuntuu erityisen tyhmältä etelässä hotellissa asumisen jälkeen.
Mä oon aina huonolla tuulella talviloman ja kevääntulon välisen ajan. Alkutalvi menee suht kivuttomasti, kun on paljon menoja ja joulu ja uusivuosi ja talviloma tulossa ja koko ajan mukava odotuksen tunnelma. Mutta loman jälkeen ei ole enää mitään muuta kuin kylmyyttä edessä vielä viikkokaupalla ja rahatkin tuhlattu!
Voisko se auttaa, jos kävis talvilomalla myöhemmin? Jos sais koko helmikuun sujumaan mukavasti lomaa odotellessa, sitten maaliskuussa olis pari viikkoa hellettä ja kotiinpaluun jälkeen enää muutama viikko kevään tuloon. Vai olisko tossa jo liian pitkä ja ankea kärsimys uudenvuoden ja talviloman välissä?

3 kommenttia:

 1. Mä olisin onnellinen, jos mulla ois varaa lähteä ulkomaille, tai ylipäätään mahdollisuus siihen :) Mutta näinhän se menee, sitä aina kaipaa mitä ei ole ja joskus vaan ei näe, että meillähän ehkä onkin jo kaikki mitä tarvitaan :) Mutta ei kait sitä aina tarvitse tietääkkään mikä mielen vetää matalaksi. Kuuluu elämään. Ei aina voi olla yhtä hymyä. Mutta paljon hymyä ja hyvää mieltä tahdon sinne teille :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) Totta toriset - ihminen kaipaa aina vain lisää kaikkea, eikä se ole pelkästään paha juttu, koska sillähän teknologia kehittyy ja saadaan kaikkea hienoa uutta.
  Sun blogia on kiva lukea, kun kirjoitat aina niin iloisesti. Vähän mietin, että viitinkö tämmöstä kirjoittaakaan, kun iloisia juttuja on kivempi lukea. Toisaalta voihan sen avoimesti myöntää, että joskus ottaa päähän. Ja sekin ottaa päähän, kun tietää kaiken olevan oikeesti niin hyvin! Sais jo mennä ohi tämmönen turha kiukutus, mutta kaikki aikanaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tottahan sitä saa ja pitääkin rehellisesti puhua fiiliksistään :) Ja kyllä muokin välillä ottaa päähän vähän kaikki ja ei mikään :D Nyt vain viimeaikoina, tämän projektini aikana, on tuntunut siltä, että olen oikeasti aikasta tyytyväinen elämääni. Mutta eihän se ruusuilla tanssimista arki ole täälläkään aina.

   Poista