Sivut

lauantai 17. elokuuta 2013

Vapaus jaloille

Nike Free Run 2:t on olleet parhaat lenkkarit ikinä. Kahden vuoden käytön jälkeen alkaa näyttää siltä, ettei ne kestä ikuisesti! Olen pitänyt silmiä auki hyvien diilien varalta ja eilen tuli Intersportista tarjous: Nike Free 5.0 hintaan 87,20€ (norm. 127€).
Onni oli myötä ja löysin sopivat - miesten koko 44 / US 10! Pohja on tasan saman kokoinen kuin vanhoissa koon 43/9.5 lenkkareissa eli Nikellä on tehty jokin kokomerkintöjen uudistus. Tosi ärsyttävää tollanen turha muuttelu. Eihän kukaan uskalla tilata Niken nettikaupastakaan mitään, kun ei voi luottaa tietävänsä kokonsa.
Mun vanhat on tilattu netistä, koska sieltä saa leveällä lestillä. Se tarkoittaa sitä, että pohja on sama kuin normaalisti, mutta päällikankaassa on enemmän tilaa. Sen kyllä huomaa, että nää uudet normaalin lestin kengät on tiukemmat. Toivottavasti ei kuitenkaan liian tiukat. Harkitsin kyllä taas leveän lestin tilaamista, mutta ne custom popot maksais 160€ ja se on aika paljon enemmän kuin 87,20€ ;) Toki siellä sais sit suunnitella kaikki väritkin itse, mutta mua se ei nyt kiinnosta niin paljon. Nää suoraan hyllystä saatavat värit on mulle ihan tarpeeks näyttävät ;)

Dino Jalkanen on isojalkainen, kuten minäkin
Ihmetyttää kyllä suuresti, kun mun jalat on musta ihan nätit ja sopusuhtaiset, eikä yhtään rumat ja läskit tai silleen... Miten ne voi kuitenkin olla niin suuret, että miesten lenkkarit tuntuu napakalta? Ja ilman nauhoja vielä. Siis nauhat on tossa ihan näön vuoksi, löysänä roikkumassa, en mä niitä voi yhtään kiristää. Kenellä muka on niin laiha jalka, että tarvii nauhoja noin tiukoissa tossuissa?
Sovitin muuten Nike Free 3.0:aakin ja niissä oli jalkapöydän päällä sen verran joustamattomampi rakenne, etten mä vois kuvitellakaan käyttäväni niitä, edes ilman nauhoja. Miten kengät voi olla noin pieniä? Mistä saa kenkiä sellaset ihmiset, joilla on oikeesti pullea jalka?
Tää tilitys taitaa kummuta siitä huolesta, että joudun joskus vielä ostamaan naisten arki- ja juhlakenkiä. Urheiluun voin onneks ostaa miesten kenkiä, kun niitä nykyään saa ihan kivoissa väreissä :)

2 kommenttia:

  1. Vastaus on, että omituisella jalalla varustetut eivät saa kunnon kenkiä mistään. Mun jalka on lähtökohtaisesti pieni (36), mutta niin korkea ja päkiästä niin leveä, että mikään vaan ei sovi. Eikä sitä voi ostaa isompaakaan kenkää rajattomasti, sillä silloin kantapään ollessa kohdallaan se leveä päkiä osuu lenkkarin kapaimpaan kohtaan. Lenkkariosastolla iso jalka ei siis ole pahin mahdollinen ongelma kun voi sentään ostaa niitä miesten kokoja.

    VastaaPoista
  2. Pitäis kai muuttaa Karibialle palmun alle paljain varpain kirmaamaan :D

    VastaaPoista