Sivut

maanantai 4. tammikuuta 2016

Mike & Jen

Ekalla golfkierroksellamme täällä, eli tiistaina, meidän ryhmään osui eräs Mike, jonka kanssa siippa tuli hyvin juttuun. Mike kutsui meidät vieraikseen omalle golfklubilleen, joka on ns. private club, jonne ei ulkopuoliset pääse. Ajattelin eka koko homman olevan amerikkalaista intoilua, joka ei johda mihinkään, mutta väärässä olin! Tänään käytiin pelaamaa Miken ja Jenniferin kanssa ja oli ihan mielettömän siistiä päästä näkemään private club :)
Jennifer pelas parhaan kierroksensa ikinä ja mä tykkään ajatella, että se oli osin mun ansiota, koska pieni kisailu saman tasoisen pelaajan kanssa aina kannustaa hyviin suorituksiin.
Private clubien sivuilla ei koskaan ole mitään hintatietoja, mutta olen kuullut, että "aloitusmaksu" voi olla 10 000 - 200 000 dollaria ja järkevän hintaisen kentän kk-maksu voi olla esim $125 for unlimited golf. Eilisellä kierroksella yksi mies kauhisteli sitä, kun jossain klubilla jäsenen vieraan green fee oli $110, minkä perusteella mä olin varautunut tänään maksamaan vajaan satasen tästä vieraskierroksesta. Vaan eipä meiltä kukaan mitään rahaa kysellyt ja Mike kuittasi asian sanomalla "no, no, you're my guests".
En saanut ihan täyttä varmuutta, oliko vieraiden tuominen ilmaista vai maksoiko Mike meidän puolesta... Miksi olisi maksanut? Toisaalta se maksoi snacksit kierroksen jälkeenkin, vaikka me koitettiin vaatia, että meidän pitää tarjota kiitokseksi... Lopputulos oli kuitenkin paljon kiittelyä ja kohteliaisuuksia ja avoin kutsu tulla meidän vieraaksi Suomeen pelaamaan :)
Mike kertoi, että he olivat olleet Skotlannissa pelaamassa ja saaneet siellä niin ystävällisen vastaanoton paikallisilta golfareilta, että hän halusi laittaa hyvän kiertämään, kun sai tilaisuuden. Taitaa olla varsin harvinainen tapaus, että täkäläinen golffari tapaa kentällä turisteja. Täällä on vaan niin paljon kenttiä ja paikallisia pelaajia, että turistit hukkuu massaan ja lisäksi on paljon noita private clubeja, joissa ei edes voi törmätä ulkopuolisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti