Sivut

lauantai 25. lokakuuta 2014

Työkyky- ja hyvinvointiraportti

Mä tein töissä Eteran nettikyselyn, jonka perusteella sain meilitse automaattisesti generoidun Henkilökohtaisen työkyky- ja hyvinvointiraportin. Se ei ollut edes siihen käytetyn puolen tunnin palkan arvoinen. Firmalta on aika iso satsaus antaa kaikkien työntekijöiden käyttää aikaansa tämmösen nollakyselyn tekoon (vaikkei läheskään kaikki sitä varmaan tehneet).

Kyselyssä kysyttiin jotakuinkin "Istutko päivittäin a) 0-3h b)3-6h vai c) yli 6h" ja vastauksen perusteella raportissa luki näin:


Joo, tämän jo tiesimme. Tästä olis pitänyt päästä huomattavasti pidemmälle niihin keinoihin, millä istumista voi vähentää tekemättä elämäänsä turhia hankaluuksia.

Pituus, paino ja vyötärönympärys kysyttiin tietenkin ja raportissa luki:


"Sinun kannattaa pudottaa painoa." No shit, Sherlock! No mutta nyt kun tämän tiedän, pudotankin painon heti paikalla!

Ruokatottumuksistakin kyseltiin ja vastaaminen oli erityisen vaikeaa, kun en noudata mitään tiettyä ruokavaliota vaan syön kaiken, mitä eteen kannetaan. Raportti tulkitsi mun vastaukset niin, että syön melkolailla päin persettä, vaikka itse koen syöväni niin terveellisesti kuin näissä olosuhteissa pystyn. Eriyisen pahaa noottia tuli karkinsyönnistä:


Jälleen todella epämääräinen "vähennä karkinsyöntiä" ohje, Eiköhän kaikki, jotka on ylipainoisia ja syö paljon karkkia tiedä, että pitäisi vähentää karkkeja ja laihduttaa. Ei siihen tämmöstä rapsaa tarvita. Tää on ihan yhtä hyödyllinen kuin kehotus "nostapa 300 kiloa penkistä" tai "vedäpäs iron man triathlon". Ihminen tarttis aika hiivatin paljon paremmat ohjeet ja välitavoitteet ja tukea ja selviytymiskeinoja ja vaikka mitä muuta, jotta pystyisi tollasiin suorituksiin.

Kyselyssä ja raportissa oli myös paljon kohtia liittyen stressiin yms. työssä jaksamiseen, mutta niiden kanssa mulla ei ole mitään ongelmia. Jos niissä olis häikkää niin tän tyylinen raportti ottais varmaan pattiin vielä enemmän. Koita pienentää työmääräsi. Opettele sanomaan ei. Rauhoita nukkumaanmenoaika. Vähennä kofeiinia. Tai mitää muuta hyödytöntä liibalabaa siellä sitten voisikin olla. Kuuleehan noita ja kuulee myös, ettei noin voi tehdä kovinkaan monen oikeassa elämässä.

Eihän mulla tietenkään ollut mitään syytä odottaa mitään hyötyä raportista, joka tuli mulle ilmaiseksi ja generoitiin automaagisesti aateekoolla, mutta silti onnistuin yllättymään tulosten turhuudesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti