Sivut

torstai 3. marraskuuta 2011

"Kolmen kilon koulutus"

Näin totesi työkaveri, kun saatiin aamupala, lounas, pullakahvit, kolmen ruokalajin illallinen, aamupala, lounas ja pullakahvit :D ja hyvää oli!

Oltiin Siuntion Hyvinvointikeskuksessa kahden päivän koulutuksessa ja ruokailun lisäksi ohjelmaan kuului tunti kehonhuoltoa sekä uintimahdollisuus. Olin tietenkin tohkeissani molemmista - kehonhuollosta enemmän ja uinnista vähän vähemmän. Kävi sitten niin, että kehonhuolto oli iso pettymys ja uiminen iloinen yllätys. Odotin nimittäin saavani jotain hyviä vinkkejä ja liikkeitä omatoimiseen kehonhuoltoon sekä jonkinlaisen 'herätyksen' siihen, että pelkällä bodaamisella ei pitkälle pötkitä. Mutta se lämmittely ja venyttely oli niin kevyttä ja helppoa, että jo mun nykyinen säännöllinen venyttely on tehokkaamman ja hyödyllisemmän tuntuista kuin tuo!
Uiminen sen sijaan oli ihanaa, kun pääsin polskimaan puolityhjässä altaassa ihan täysii :) En ollut tiennytkään, miten paljon uidessa voi hengästyä ja lihakset väsyä! Uimahallit on aina niin täynnä jotain kelluttelijoita, ettei siellä mahdu uimaan yhtään altaanmittaa omaan tahtiin. Mä en osaa kroolata, joten en voi mennä kilpauimarien radallekaan kauhomaan.

Aamupalan ja lounaan aikaan ravintolassa oli yllättävän paljon väkeä. (Keskuksella taitaa mennä ihan hyvin.) Joukossa oli paljon ylipainoisia sekä ihan reilusti lihavia. Jos tuo edustaa todenmukaista poikkileikkausta Suomen kansasta, en enää ihmettele väitettä, että Suomi on Euroopan lihavin maa. Aiemmin olen ihmetellyt, koska en normaalisti arjessa nää mitään järjettömiä määriä lihavia ihmisiä. Olen tosin töissä keski-iältään nuorehkossa insinöörifirmassa, asun pääkaupunkiseudulla ja vietän paljon aikaa kuntosalilla. Muunlaisessa arjessa vois nähdä vähän toisenlaisia ihmisiä ;)
Siuntiossa järjestetään mm. virkistys- ja tyky-päiviä, kokouksia, kursseja, koulutuksia sekä kuntoutuksia. Mitenköhän tuollaisten osallistujien painoindeksit jakautuu? Onko enemmän lihavia kuin maassa keskimäärin?

7 kommenttia:

 1. Suomi ei todellakaan ole Euroopan lihavin maa. Olen monesta lähteestä kuullut, että Skotlanti olisi pahin ja tämäkin (http://www.businessinsider.com/fattest-countries-in-europe-obesity2011-9#and-in-at-number-1-the-united-kingdom-20) laittaa britit ykköseksi, Suomi on vasta neljästoista (lähteen luotettavuuteen en ota kantaa, mutta tämä ei ole ainoa).

  VastaaPoista
 2. Eli koko väite on pelkkää törkeetä propagandaa!

  VastaaPoista
 3. Mä niin tykkään Sjundeå Bad:ista.
  Kaunis paikka, tai kauniilla paikalla. Siellä on hyvät liikunta mahdollisuudet..itse palvelusta en tiedä. Meillä oli Personal Trainer koulutukset siellä.

  VastaaPoista
 4. Mä olin kerran opiskelujen vuoksi ohjaanana eräällä kuntoutuskurssilla, joka oli suunnattu ylipainoisille. Kyseisessä kuntoutuskeskuksessa sain todella huomata, mitä oikeasti lihava tarkoittaa. Monella ei 200 kg ollut kaukana. Sitä en tiedä hakeutuuko ylipainoiset herkemmin kuntoutuksiin yms., mutta itsellä tuli tuolloin juuri tuo fiilis, että arjessa en ole tavannut noin paljon ylipainoisia.

  VastaaPoista
 5. Uiminen on törkeen rankkaa liikuntaa just kun pääsee oikeesti uimaan. Ihan mahtavaa. Islannissa oli parasta se kun siellä pääs uimaan melkein aina ihan rauhassa - siellä on niin paljon uimaloita että mikään ei ollu koskaan täys mummoja mitä piti tönii tieltä :D.

  VastaaPoista
 6. Uidessa voi jopa saada "hien" päälle, eli posket punoittamaan ;), jos vaan on tilaa uida kunnolla. Lisäksi uidessa lihakset rasittuvat monipuolisesti.

  Vaikka Suomi ei nyt välttämättä kärkisijaa pidä maailman lihavimpana kansana, niin valitettavasti on todettava, että melko monella keski-ikäisellä vyötärön ympärysmitta taitaa ylittää suositukset. Tämä on oma havaintoni viime kesän empiirisestä rantaleijonatutkimuksestani ;).

  VastaaPoista
 7. Munkin vyötärö ylittää suositukset :D
  Tällä hetkellä se on komiat 88cm!

  VastaaPoista