Sivut

maanantai 27. helmikuuta 2012

Smoothiemania

Ameriikassa smoothiekin oli suurempaa ja mahtavampaa kuin Suomessa. Käytiin kolmessa eri smoothie baarissa ja kahden nimet muistan vielä: Smoothie King ja Planet Smoothie, jossa otettiin uhkarohkeasti se suurin koko, Huge 44oz eli 1,2kg. Siinä oli enemmän kuin tarpeeksi jopa mulle ;) Regular oli 22oz eli 600g ja Medium oli jotain noitten väliltä.
Miksei noi ketjut tule Suomeen ja perusta kiskaa Selloon? :D Cafe Picnic ja Robert's Coffee myy säälittäviä wannabesmoothieita, jotka on valmiina tiskissä. Ne on lähinnä vähän paksumpia tuoremehuja. Oikea smoothie tehdään tilauksesta ja se on jäinen! Vaan kerronpa yllättävän hyvin pidetyn salaisuuden: Arnoldin donitsista saa kunnon smoothien. En edes uskaltanut toivoa moista, kun siellä on ne donitsit niin tyrkyllä, mutta jos vain kykenee skippaamaan upporasvassa paistetut sokeririnkulat niin jo aukeaa smoothietaivas :)

Kotona mä teen smoothiet kahdelle tällä reseptillä:
2 banaania
1 Erkku
loraus maitoa
liraus sitruunamehua
200g mustikoita
330g mansikoita (eli 1/3 kilon pussista, ei se muuten niin tarkkaa olis)

Mun mielestä ton tekemisessä on aika iso vaiva. Ekaks pitää olla kaikki noi aineet kaapissa. Sit pitää kikkailla marjojen kanssa, että ne sulais just sopivasti, muttei liikaa. Suoraan pakastimesta ne on niin jäässä, ettei blenderi jaksa pyörittää. Ja sit pitää kasata ja purkaa ja tiskata se blenderi. Alkuaikoina vaiva tuntui vielä suuremmalta, kun en vielä muistanut kunnolla, miten paljon mitäkin pitää laittaa ja kuinka paljon marjoja pitää sulattaa. Kävi joskus niinkin, että blenderiin kasautui yksi iso jääpaakku, jota sitten sulateltiin.
Nyt kun toi yksi resepti on sentään hallussa, on aika iso kynnys kokeilla mitään uutta. Ja kun vielä tuo siippa on sen verran ronkeli, ettei ole helppoa löytää uusia reseptejä, jotka se kelpuuttaa.

Bongasin pakastealtaasta tämmöset ja nakkasin kärryyn sen enempää pohtimatta:


Taitaa olla aika uusi tuote, kun ei netistä löyty juuri mitään kuviakaan. Valmistajan sivut sentään löysin.
Yhdessä paketissa on alle 400g eli paljon vähemmän kuin mun normaalisti käyttämä marjamäärä ja se on vielä jaettu kolmeen annospussiin. Eli pientä pakkausmateriaalin tuhlausta ;)

Sunset mix: 55% strawberry, 20% banana,15 % pineapple, 10 % blueberry, 15g ginger + 1g mint leaves
Tropic mix: 25 % honey melon, 25% mango, 25% mandarin, 25% pineapple

Nyt kun katson tarkemmin noita sisälmyksiä niin ehkä toi eka on niin lähellä mun omaa reseptiä, ettei sitä kannata ostaa toiste...en kyl ole vielä maistanut. Toinen sen sijaan on varsin potentiaalinen pakastimen vakiovaruste. Sitä maistoin, rahkalla ja maidolla ryyditettynä, enkä omppumehulla, kuten ohjeessa käsketään. Ahneena hampsin kaiken itse, eikä sitä tullutkaan kuin vähän enemmän kuin meidän smoothielasiin mahtuu. Eli jos tuosta pitäis saada kahden hengen annos aikaiseksi niin tarvii kehitellä aika paljon lisää jatketta... Ärsyttävän pieni paketti! Hintaa oli kuitenkin yli 2e, lähemmäs 3, joten ei mielellään kahta pakettia kerralla laittais...

5 kommenttia:

 1. Nonnih, sä olitkin jo bongannut Arnoldsin smoothiet, muuten olisin ilahduttanut suo sillä tiedolla, että siellä tehdään tilauksesta ihan maun mukaan :) Niitä ei vaan ole ihan joka nurkalla. Onko tiedossa, missä muualla kuin Forumissa?

  VastaaPoista
 2. Onneks meillä on Sellossa!
  Täällä ne on listattu: http://www.arnolds.fi/kahvilat
  Ei tosiaan ihan joka puolella ole.

  VastaaPoista
 3. Mä sekoitan joka aamu joko 200 g vadelmia tai kaksi pussia punaisia Rainbow-smoothiehedelmiä (yht 300 g) ja 2 dl jogurttia ja juon sen aamupalaksi. Se ei oo smoothie sun sääntöjen mukaan, koska se ei oo jäinen (mun mielestä sulaneet maistuu paremmilta), mutta se on samaa koulukuntaa ja paras aamiainen, jonka mä oon itselleni keksinyt.

  VastaaPoista
 4. Mä oon aina ihmetellyt noita aamupalasmoothietia - miten kukaan jaksaa pestä sen blenderin joka aamu? En jaksa uskoa, että ihmisillä on niitä useampi... Arkiaamuisin ei voi syödä mitään, mistä tulis käsitiskiä, eli myös paistinpannulla tehtävät sapuskat on pois laskuista.

  VastaaPoista
 5. Mä käytän Bamixia, en blenderiä. Kippoja on neljä, ne pestään koneessa ja itse laitteen ja terän voi nopeasti liruttaa puhtaiksi.

  VastaaPoista