Sivut

sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Lomakilot

Olen puntaroinut nyt neljänä aamuna ja tulos on ollut vakaa 85kg. Tammikuussa olen kirjoitellut mm. seuraavasti:
6.1. Viimeksi kävin puntarissa joulukuun 9. ja 10. päivä: tulosten keskiarvo 84,6kg. Nyt ollaan Loppiaisessa ja on aika tehdä tiliä joulun ja uudenvuoden sikailuista: 85,7kg.
25.1. Onneks meillä on lyhyt kihlaus ja pientäkin pienemmät häät, kun näköjään sillä verukkeella voi nyt syödä herkkuja aina, kun mieli tekee.
31.1. mulla on ollut tämmönen morsianmassakausi - ei pitäis ainakaan olla mahdotonta päästä tästä hoikemmaksi ja pysyäkin siellä


Sanomattakin on selvää, että lomalla ei murkinoita murehdittu vaan maisteltiin kaikkia eteentulevia ameriikanherkkuja hyvällä halulla. Miksi siis en ole lihonut? Koen syöneeni todella paljon lomaa edeltäneet kaksi viikkoa plus lomalla vietetyt kaksi viikkoa. Kyllä siinä ajassa jo voi todellista lihomista tapahtua. 


Kiinnostavampi kysymys on kuitenkin tämä: Miksi en laihdu arkena kotona, vaikka koen syöväni todella terveellisesti ja mulla on nälkä aina ennen ruokaa? Lomallahan ei läheskään aina ehtinyt tulla nälkä. Onko todellakin niin, että se callemäärä, jolla paino pysyy muuttumattomana, on todella "leveä kaista" eikä mikään yksittäinen lukema? Siis vähän kärjistäen, mun paino ei muutu, jos syön mitä tahansa 2000-3000 callen väliltä. Muutos alkaa vasta, kun mennään tuon kaistan alle tai yli. 

2 kommenttia:

  1. On se niin väärin... mä vedin eilen pizzan ja vaaka näytti heti tänään 1,3 kg enempi joten mulla ei ainakaan oo noin laaja kaista. Mun paino nyt tietty loikkii muutenki joka suuntaan :(

    VastaaPoista
  2. Kyllähän suolainen pizza imee pari litraa vettä, mutta viikossa se haihtuu, kun palaa normaaliin syömiseen :)

    VastaaPoista