Sivut

torstai 19. joulukuuta 2013

Kyykkyyn ja istumaan

Aiemmin syksyllä kirjoittelin palomieskoulun pääsykokeesta ja spekuloin omia mahdollisuuksiani selvitä siitä. Ei sillä että hetkeäkään olisin harkinnut hakemista, mutta onhan se hauskaa tietää, miten tiukat vaatimukset alalle on.
Kertauksena tässä punttisalin puolella tehtävät voimatestit:
penkki 25*45kg /min
istumaannousu 34 /min
leuanveto 6
kyykky 23*45kg /min
suoritettuna tässä järjestyksessä, 5 minuutin lepo liikkeiden välillä

Tänään päätin, että olen kyykkäillyt tarpeeksi pohjia, että voin kokeilla tuota suoritusta. Laitoin kännykkään sekkarin päälle ja katsoin ajan, jolloin eka kyykky lähti alas. Aikaan ei siis sisältynyt tangon nosto telineistä ja jalkojen asettelu kohilleen. Kyykkäsin 23 kertaa ihan ok salisyvyyteen, tuskin kuitenkaan riittävään kisasyvyyteen. Laitoin tangon takas telineisiin ja kiiruhdin katsomaan kännykkää, jossa oli näppärästi mennyt näytönsäästäjä päälle eli en voinut katsoa aikaa tarkalleen. Hauskasti sattui niin, että 1 minuutti oli kulunut tasan sillä hetkellä, kun sain taas kellon näkyviin. Eli ehdin kyykyt vallan hyvin ja kevyesti meni :) Todellakin ihmettelen vaatimusten keveyttä. Toisaalta pitäähän niiden juosta Cooperissa 2800m, että ehkä saman miehen jalat ei voi olla sekä kovat juoksemaan että kovat kyykkäämään.

Tästä ilahtuneena kokeilin myös noita istumaannousuja. Tällä kertaa muistin säätää näytönsäästäjän niin, että sain katsottua kelloa suorituksen aikana. Ehdin minuutissa nousta 36 kertaa eli 2 yli rajan. Suoritustekniikka oli tietty melkoista jaloilla kiskomista, mutta niinhän se varmaan kaikilla on, kun pitää nopeesti tehdä. Normaalisti yritän parhaani mukaan tehdä puhtaasti vatsalihaksilla, hitaasti ja huolella.

Penkkiä ja leukoja en ole päässyt treenaamaan tai testaamaan, koska olkapää ei ole ollut kunnossa :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti