Sivut

tiistai 1. heinäkuuta 2014

Biorytmit sekaisin

Sehän nyt on selvä, että Juhannus mökillä vei unirytmistä sen lopunkin vähän järjen, mitä valoisat kesäyöt oli vielä jättäneet jäljelle. Sisäisen kellonajan korjaaminen on kovaa hommaa, kun siipalla on näitä jalkapalloharrastuksia: iltaisin pitää katsoa pelejä, kerran viikossa pitää herätä ennen kukkoa itse pelaamaan ja eräänä yönä sillä oli niin tiukka liukutaklaustilanne, että se potkas mua täysiä reiteen ja herätti kesken parhaiden unien! Heräsi sentään itsekin ja pyysi anteeksi :)

Vuorokausirytmin lisäksi myös vuosirytmi on ihan killissä. Veri vetää salille kuin lokakuussa konsanaan! Eihän näillä säillä tee mieli ulkona olla. Ottaa päähän ihan huomattavan paljon. Ei pitäis ihmisen olla näin pahalla tuulella pelkän sään takia. Paska Kesä soi repeatilla päässä. Onneks on sentään loistavat riimit! Mökillä oli muuten niin kylmä, ettei ollu edes hyttysiä. Jotain hyvää sentään... ja sekin on hyvä, että loma alkaa vasta ens viikon jälkeen.

Mies ja sen lelu mökillä

Löysin mun vanhoista muistiinpanoista tämmösen juoksumattotreenin:
perjantai 24.10.2008
paino 76,6kg
10 min kävely 6 km/h, 6% incline
50 min hölkkä 7,5 km/h, 1% incline
syke lopussa 158

Oli pakko testata, miten sama setti sujuu tänä päivänä:
tiistai 1.7.2014
paino 85,9kg
10 min kävely 6 km/h, 6% incline
45 min hölkkä 7,5 km/h, 1% incline
syke lopussa 171

En ehtinyt tehdä tasan samaa 50 minsaa, koska piti lähteä siipan seuraksi Verkkokauppaan.

Tuolloin vuonna 2008 olin laihduttanut reilut 2 kuukautta ja paino oli tippunut melkein 10 kiloa. En muista kuinka paljon tarkalleen silloin lenkkeilin, mutta musta tuntuu, että nyt tän treenipläänin testauksen aikana olen lenkkeillyt enemmän kuin ikinä. Olen siis melko varma, että olen nyt treenannut juoksua enemmän kuin tuolloin eli koko sykkeissä näkyvä ero selittyy elopainolla.

Pistin muistiin väliaikasykkeitäkin:
hölkätty aika - syke
15 min - 158
20 min - 160
25 min - 162
30 min - 165
35 min - 166
40 min - 168
45 min - 171

Melko korkealle siis nousee heti, kun tämä massa hölkkää, vaikka etanavauhtiakin.
Vaihtoehtoisesti voi ajatella, että tällä massalla on melko helppoa nostaa syke maksimialueelle, koska sitä varten ei tarvii juosta kovinkaan kovaa vauhtia. Hoikka ja hyväkuntoinen joutuu juoksemaan ihan tajuttoman nopeasti, että saa sykkeen yli 170, mutta mulle siihen riittää maltillisempikin nopeus :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti