Sivut

lauantai 20. syyskuuta 2014

Rauhallista käynnistelyä

Ihan kivasti lähtenyt käyntiin tämä punttitreeneihin paluu. Mavessa nousi tällä viikolla 3*12*60kg suunnilleen yhtä kevyesti kuin viime talvenakin.

Luin Quorasta tämmösen tekstin, jossa sanottiin mm näin:
Push ups are a GREAT way to learn to push with good form. The thing about push ups, if done correctly, is it is hard to hurt your shoulders. Now, there are plenty of push up variations that can damage your shoulders, but the standard push up, done with good form, is pretty safe. Damaging your shoulders doing bench press is all too easy. The push up position stabilizes the shoulder girdle in a way that bench press does not. It also strengthens the shoulder area in ways the bench doesn't.
Miksipäs en alkaisi punnertaa enemmän ja penkata vähemmän, vaikkapa joka toinen viikko kumpaakin? Tällä viikolla tein punnerruksia 5*5 ja olkapäät tuntui ihan normaalilta. Ens viikolla teen taas penkkiä, jos mitään ongelmia ei ole.

Laskin kalenterista, kuinka paljon on tullut jumppailtua kesäkuukausina: kesäkuussa 19 kertaa, heinäkuussa 21 kertaa ja elokuussa 16 kertaa. Mulla oli sellanen fiilis, että hirveen vähän olisin liikkunut, mutta eihän noi numerot niin pieniä ole. Ilmeisesti tunne tuli vaan siitä, kun liikunta oli kevyemmästä päästä (paljon pyöräilyä) ja vapaa-aikaa riitti paljon muuhunkin (kesälomalla). Koko vuoden keskiarvo elokuun loppuun mennessä oli 4,26 kertaa liikuntaa viikossa. Ihan kelpo määrä. Ton verran sitä toteutuu, kun suunnittelee 5 kertaa viikossa ja aina välillä tulee muita menoja tai flunssaa tms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti