Sivut

tiistai 5. helmikuuta 2013

Ylikuormitus ja ylikunto

Lue täältä, mitä ne ovat ja miten ne voi välttää: http://blog.omegawave.com/2013/02/05/overreaching-and-overtraining/
Ihan asiallista tietoa ja vain lopussa pieni Omegawaven mainostus. Tavallinen kuntoilija voi kyllä välttää ylikunnon ihan vain kuuntelemalla omaa oloaan - kunhan vaan malttaa! Optimaalisen nopeaan kehitykseen pyrkivälle urheilijalle sen sijaan apuvälineistä ja mittareista on varmasti hyötyä.
Yksi asia, mitä tuossa ei paljon painotettu on se, että ylikunto seuraa siitä, kun treenaa liikaa omaan palautumiskykyynsä nähden. Eli liikunnan aloittava sohvaperuna voi saada itsensä ylikuntoon treenaamalla viidesti viikossa, koska se on liikaa omaan lähtötasoon nähden, vaikka vastaava määrä jollekin muulle on ihan kevyttä settiä. Tätä ei monet tule ajatelleeksi. Rauhallinen aloitus ja treenimäärien ja intensiteetin nostaminen vähitellen on todellakin ainut oikea tapa aloittaa liikunta.

Tuo juttu vahvistaa mun ajatuksia siitä, että mun viime viikon huonot yöunet aiheutti urheillessa korkeat sykkeet. Se oli joku pieni ylirasituksen poikanen, joka ei onneksi päässyt kasvamaan, kun viikonloppuna  nukuin makeasti. Nyt sykkeet on taas normitasolla. Ei mulla tänään salilla sykäriä ollut, mutta tunsin kyllä nahoissani, että sydän pomppi hitaammin kuin viime viikon vastaavassa treenissä :)
Alkuun lämmittelyä crossarilla 10 min ja jumppakepin pyörittelyä.
Olkapää tuntui tosi hyvältä ja rohkenin kokeilla naisten punnerruksia. Tein niitä sitten 4*12 :)
Vatsoja 4*15 ja askelkyykkykävelyä 4*30 askelta meni ihan köykäseen vielä toissapäiväisen voimailun ja eilisen juoksentelun jälkeen - kyllä mulla on hyvät jalat!
Arnold pystypunnerrus hauiskäännöllä 5kg 4*15 mutta koska kässärit oli varattuna, käytin pikkulimppuja, kun meillä on tän tyylisiä, vähän ratin mallisia limppuja, joista saa hyvän otteen - tai hyvän ja hyvän ;) se oli hyvää otevoima treeniä! Aion tehdä toistekin.
Hooveria 4* ehkä 30 s
Vipareita 3kg 3* 10 sivulle, 10 eteen, 10 taakse
Ojentajia köydellä taljassa 4*12*15 kg eikä sattunut olkapäähän, vaikka tein vuoden isoimmalla painolla :)
Lopuksi vielä taljassa tehtävät olkapään kuntoutusliikkeet ja äkkiä kotiin kirjoittamaan blogia :D

1 kommentti:

  1. Hei, tässäpä haaste! Ohjeet löytyvät blogistamme! :)


    Tiina ja Sonja

    VastaaPoista