Sivut

tiistai 18. syyskuuta 2012

Leikkilihaa

K-Supermarket Leppävaara lähetti taas Plussa-alennuskuponkeja, joista yksi oli Quorn-rouhe, -kuutiot tai -nugetit 3,19e/pkt. Oletteko koskaan kuullet moisesta?
En mäkään, mutta Wikipedia on: "Quorn is the leading brand of imitation meat mycoprotein in the United Kingdom. The mycoprotein used to produce Quorn is extracted from the fungus Fusarium venenatum, which is grown in large vats."
Kauppias on selvästikin ajan hermolla. Lihansyönnin eettisyys ja ekologisuus on kovasti pinnalla. Itsekin olen kokeillut muutamia vegepullia ja -pihvejä. Osa on olleet hyviä, osa ei, mutta kaikki on aiheuttaneet sellasia ilmalaivoja, ettei niitä voi syödä kuin erakkona mökillä. Tosi harmi!
Palatakseni asiaan, kauppias on myös huomannut yläkerran punttisalilta valuvan asiakasvirran. Proteiinipitoisia ruokia on hyllyt pullollaan - myös näitä kasvisvaihtoehtoja löytyy hyvin. Rahkat sun muut on saaneet paljon hyllytilaa ja urheiluravinnehylly on kohtuuttoman suuri tuon kokoiseen kauppaan. Kaikenkaikkiaan olen oikein tyytyväinen asiakas. Hyvä kauppa parin sadan metrin päässä kotiovelta :)

Tänään sattui sit vaihteeks sellanen päivä, että lenkillä pohkeet ja sääret (penikat) oli se osa kropasta, joka ekana rajoitti menoa. Reisissä, peffassa, keuhkoissa tai sykkeessä ei vielä tuntunut miltään, kun pohkeita jo pakotti inhottavasti. Tai toisaalta se oli kiva tunne, kun koko pohje tuntui olevan kivikovaa tiukkaa lihasta ;)
Lenkki kesti tunnin ja keskisyke oli 148. Sen jälkeen tein taas leuanvedot kotona. Olen tehnyt niitä säännöllisesti 1-3 kertaa viikossa, vaikken ole siitä meteliä pitänyt. Lenkin jälkeen ei enää riitä puhti kovaan ponnisteluun, joten en ole vaatinut itseltäni jatkuvasti parempia suorituksia vaan olen tyytynyt tekemään aina saman setin: 6 yksittäistä vetoa lämppäriksi ja sen jälkeen 4 sarjaa, joissa jokaisessa 4 vetoa putkeen ja sit vielä 2 yksittäistä vetoa. Ton jaksaa (melkein) aina, eikä se vaadi niin paljon paukkuja, että se tahtois jäädä tekemättä. Sen verran parannusta olen huomaavinani, että noin 4 leukaa putkeen tuntuu menevän kevyemmin nyt kuin vaikka heinäkuussa :)

Vielä yks juttu pakko kertoa ennen kuin alan venyttelemään :D
Eilen salilla venyteltiin siipan kanssa ja mä kehuin, kuinka hyvältä se tuntuu jäykissä lihaksissa. Siippa ihmetteli kovasti tätä kommenttia ja oli itse sitä mieltä, että venyttely tuntuu pahalta tai jopa sattuu. Mun piti sit tarkentaa, ettei se nyt hirveen ihanalta tunnu, mutta hyvältä kuitenkin, kuten rapsuttelukin. (Tai oikeestaan selän rapsuttelu on kyllä tosi ihanaa :) Siippa totes tuon olevan oikein mainio vertaus, sillä sen mielestä myös rapsuttelu tuntuu inhottavalta tai jopa sattuu. Aivan käsittämätöntä, että kahdella ihmisellä voi olla noin erilainen tuntemus asioista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti