Sivut

lauantai 30. maaliskuuta 2013

Ei enää näitä?

Iltalehti otsikoi taas mainiosti: Ei enää näitä! 5 yliarvostettua lihaskuntoliikettä
Tokihan, jos joku liike on yliedustettuna joidenkin ihmisten treeneissä niin silloin kannattaa kehottaa kaikkia lopettamaan sen liikkeen tekeminen kokonaan ;)
Sehän pätee mihin tahansa liikkeeseen, että sitä samaa ei pidä tahkota rasitusvammoja ja epätasapainoisuuksia uhmaten päivästä toiseen. Tai vastaavasti, jos joku liike käy liian kevyeksi niin se pitää vaihtaa haastavampaan. Ei noi ole päteviä syitä sanoa kaikille kategorisesti "ei enää näitä".
Tuon sanottuani pitää kyllä myöntää, että ihan tavallisia vatsoja en ole tehnyt pitkään aikaan, koska ne on liian kevyitä. Jalkojen nostoja en ole tehnyt koskaan, koska ne ei tunnu missään eli ilmeisesti mä en osaa tehdä niitä oikein. Reisilihaslaitetta tein ihan harrastuksen alussa, mutta aika pian se jäi pois, kun kyykyt vaan on niin ylivoimaisen tehokkaita ja monipuolisia. Staattisia pitoja mulla on ehkä joka toisessa ohjelmassa. Alussa se 30 sekuntiakin tekee tiukkaa, mutta aika nopsaan taas tottuu ja esim. tänään tein 4*45 sekuntia, enkä ollut lähelläkään kuolemaa ;) eli ne vois jättää taas vaihteeksi pois.
Mä en ole mielestäni koskaan tehnyt penkkiä liikaa suhteessa muihin liikkeisiin, kuten monet nuoret miehet tekee. Penkki on kuitenkin yksi kolmesta voimanoston perusliikkeestä ja yksinäänkin kilpalaji, joten siinä mielessä se ansaitseekin paljon huomiota. En missään nimessä sanois, ettei sitä kannata enää tehdä! Paitsi ehkä naisille voisin sanoa lievemmin, että penkkiä voi olla tekemättäkin, jos treenaa lähinnä ulkonäön ja terveyden vuoksi.

2 kommenttia:

  1. Mun mielestä juttu oli itseasiassa ihan hyvä ja perusteltu, eikä siinä kehotettu suihkaan kokonaan lopettamaan noiden liikkeiden tekoa. Iltalehden otsikointi taas parhaimmillaan! :DD

    VastaaPoista
  2. Niin, tavallaanhan mä olen jutun kanssa samaa mieltä, kun en itsekään noita liikkeitä tee, paitsi penaa, jonka kohdalla yli-innokkaat nuoret miehet on se ongelmaryhmä, jonka takia se ymmärrettävästi pääsi listalle. Otsikko vaan ottaa niin kovasti päähän - se on kuitenkin jutun kiteytys ja tässä tapauksessa on aivan väärin kiteyttää asia "Ei enää näitä!"

    VastaaPoista