Sivut

keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Nakit nakuna

Puolisattumalta olen päätynyt luopumaan salihanskojen käytöstä. Ensin joku vähän kuittaili, ettei voimanaiset käytä hanskoja. Sitten sain uudet hanskat, jotka ei istu täydellisesti mun käteen. Sitten halusin juosta matolla intervalleja treenien välissä ilman hiostavia hanskoja. Ja yhtäkkiä olenkin ollut jo useamman viikon nakit nakuna salilla ja se on hirveen helppoo ja näppärää, kun on yksi tavara vähemmän puljattavana! Eikä mulla ole kämmenten nahka kipeytynyt yhtään, eikä tullut lisää kovettumia, eikä mitään. Joko treenaan niin nössösti, etten tarvii hanskoja, tai ehkä mun hanskat on aina istuneet sen verran huonosti, ettei niistä ole ollut mitään iloa. Koska kyllä mulla aina on vähän pientä kovettumaa kämmenissä ollut ;)

Tein eilen 5 sarjaa miesten punnerruksia, jokaisessa 7 toistoa. Ekassa sarjassa nyt ainakin olis mennyt 1-2 toistoa enemmänkin, mutta vikoissa sarjoissa ei. Eli toi oli aika maksimaalinen suoritus tällä hetkellä. Aika tylsää, kun kuitenkin muistan viime tai toissakesänä vedelleeni 12 toiston sarjoja suht köykäseen lenkkeilyn kylkiäisenä. Vaan pitää muistaa takana oleva pitkä olkapään kuntoutus (jo yli 20 viikkoa!) sekä huomioida poikkeuksellisen huonot yöunet ja väymysmaksimus, joka melkein sai mut luopumaan koko treenistä. Lopulta päätin mennä ja tehdä sen verran kuin jaksan ja huvittaa. Pidin itselleni seuraavanlaisen läksytyksen: Jokaisella treenikerralla ei tarvitse tehdä tasan samaa settiä, eikä aina tarvii jaksaa vähän enemmän kuin viimeksi. Joskus väsyttää ja silloin voi tehdä kevyemmin. Joskus on tosi vahva ja hyvä päivä ja silloin voi tehdä täysillä ja kokeilla maksimeja. Useimmiten on sellasta perustreeniä, jossa myöskin voimat vähän vaihtelee päivän mukaan. Perustreeneissäkin olis hyvä vaihdella liikkeitä, järjestystä, painoja, toistoja ja sarjoja. Mä liian helposti päätän, että joku tietty setti on se "täydellinen treeni" ja teen aina sitä samaa ;)

Tuli eteen tämmönen: 3 Tips On How To Increase Your Bench Press
Mitähän toi tucking your elbows ihan tarkalleen ottaen tarkoittaa? Kuinka paljon niitä pitää vetää vartalon lähelle? Kuinka paljon ne saa harottaa sivuille? Missä menee raja kapean penkin ja tän tekniikan välillä? Pitää pyytää siippaa tarkkailemaan sitten, kun uskallan taas penkata, etten tavalliseen tapaani vedä överiksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti