Sivut

sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Apollo, Apollo näytä sarves

Mitä ton salin kanssa pitäis tehdä?
Aiemmin sinne on sentään viikonloppuisin mahtunut sekaan, mutta tänään oli ihan posketonta. Toki osuin paikalle ihan prime timeen, klo 11-13 välillä, mutta on se nyt silti älytöntä, että salilla on kolme kyykky/mavepaikkaa ja kaikki koko ajan varattuna. Kun tulin paikalle, näin heti siinä olevan ainakin yhden tyypin kytiksellä. Kaivoin fat barin esiin ja ajattelin harjoitella sillä vähän apollon akselia odotellessa tavan tangon vapautumista. Vaan ei vapautunut, kun koko ajan oli joku jonottamassa ja varaamassa seuraavaa vuoroa. Pitäkää mavenne! Mä tein sitä apollon akselia pitkään ja hartaasti ja siirryin sen jälkeen kuulan kahvaan. Tuli vähän erilainen treeni kuin olin suunnitellut, mutta yleensähän sitä saa paikat mojovimmin kipeiksi, kun tekee jotai tavallisesta poikkeavaa ;)
Apollon akselihan on voimamiesliike, jota kokeilin viimeksi Heavy Eventsillä ja siitä on video täällä. En muista videolla näkyvää painoa, mutta kevyt se oli, tyyliin 20kg yhteensä limppuineen. Tanko siis oli paksu, mutta kevyt. Jekkuna siinä oli se, ettei tangossa ollut lainkaan karhennuksia - sileän tangon heiluttelu vaatii ihan toisenlaiset näppivoimat. Meidän salilla oleva tanko painaa jo yksinään 32,5kg (kävin sen kanssa puntarissa) ja se on tosi karhea. Eli sillä treenaaminen ei ihan täysin vastaa oikeaa apollon akselia, mutta riittävän lähelle mun tarpeisiin. Ihme homma muuten, ettei toi tuntunut millään muotoa pahalta siinä olkapäässä, joka ei suostu penkkaamaan ollenkaan!
Vielä yksi pointti, johon haluan kiinnittää huomionne. Tässä jälleen nähtiin, että kaksi ihan saman näköistä välinettä voi olla ihan erilaiset. Eli eri välineillä tehtyjä suorituksia ei välttämättä voi vertailla ollenkaan. Kaikki tangot ei ole standardipainoisia, isokokoinenkin limppu voi olla kevyt, eri valmistajilla voi olla eri värikoodit eri painoisille limpuille - ulkonäön perusteella ei pidä vetää liikaa johtopäätöksiä, jos ei tiedä faktoja. Ja sehän on tietenkin selvä, ettei erilaisia prässejä, taljoja ja painopakkalaitteita voi vertailla ollenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti