Sivut

sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Manaatin mitat

Oman vartalon mittaaminen on aina haastava tehtävä. Kuinka tiukalle mittanauha tulee kiristää, missä on se oikea mittauskohta, missä on hyvän ryhdin ja mahan sisään vetämisen välinen raja...

Tänä aamuna ennen aamukahvia mä painoin 86,7 kg ja vyötärö oli 88-92 cm, lantio 108-110 cm ja rinnanympärys 107-109 cm (urheilutoppi päällä tissit litistyy ja rinta on enää 104 cm :)

Ekana vertasin mittoja Googlen ekaan hakutulokseen eli NetAnttilan kokotaulukkoon:


Tuohon tyyliin mun mitat on aina menneet. Painosta riippumatta yläkroppa on aina isompaa kokoa kuin alakroppa. Punttien heiluttelulla lienee osuutta asiaan.

Finatex, Tekstiili- ja vaatetusteollisuus ry, on mitannut ison kasan suomalaisia ja laatinut tulosten pohjalta Naisten N-2001-mittataulukon. Sieltä löysin parhaiten itseäni vastaavan A-mitoituksen ja vielä oikean pituudenkin (168 cm):


Huomioita:
Valitettavasti vaatenumerossa merkitsevin mitta näyttäisi olevan rinnanympärys. Esim. koossa D48 rinnanympärys on edelleen toi sama 110 cm, mutta perse saa olla jo 124 cm. Mun kannalta olis tietenkin paljon miellyttävämpää, jos määräävä mitta olis ahteri, joka mulla vastaa vain kokoa D42-44.

Mä painan 5 kiloa enemmän kuin mun kokoiset keskimäärin eli lihasta on rutkasti enemmän :)

Kokoa 44 olevat naiset on jo keskimäärin normaalipainoisia -> yleisesti kaupoissa olevat vaatekoot ei mahdu kuin normaalipainoisille. Jos olet edes lievästi ylipainoinen, et enää löydä sopivaa vaatetta. Tuo väite ei kyllä voi olla totta, koska eihän kauppojen voi olla taloudellisesti kannattavaa dissata suurinta osaa kuluttajista!

Voisko tosta siis laskea, että mahtuakseni kokoon 44 mun pitäis painaa 68+5=73kg?
Aika tiukka tavoite, eikä se välttämättä mene ollenkaan noin, koska lihasten vaikutus eri painoissa voi olla erilainen. Silloin joskus, kun painoin 73 kg, ostin mielestäni jo koon 40 vaatteita.

Nää taulukot ei vastaa todellisuutta kaupoissa. Mulla ei ole yhtään koon 48 vaatetta, koska kaupoissa ei sellaisia myydä. Mulla on paljon kokoa 44, koska se on suurin, mitä löytyy, joten sen on mahduttava tai jää vaate ostamatta.
Pienin käytössä olevasta vaatteesta löytyvä kokomerkintä mulla on 38. Ostin kyseisen Luhdan untuvatakin, kun olin paljon laihempi. En tietenkään enää ostaisi noin pientä, mutta pystyn sitä edelleen käyttämään.
Edes Luhdan omat koot ei ole vertailukelpoisia. Viime viikolla ostin Luhdan takin kokoa 46, joka toki on mulle selvästi väljempi kuin tuo 38, muttei nyt sentään 8 numeron verran väljempi.

Summa summarum, painolla ei ole paljon mitään väliä, mutta vaatekoolla on. Sitä haluaisin sen verran pienemmäksi, että löytäisin kaupasta sopivia vaatteita ja omasta kaapista jo löytyvät rytkyt istuis vähän väljemmin päälle.

2 kommenttia:

  1. No ainakin se sun tänpäiväinen mekkonen on tosi kiva ja hyvännäkönen sun päällä.

    VastaaPoista
  2. Hih, kiitos :) Se on ihan rehellinen XXL :)

    VastaaPoista