Sivut

keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Ekaluokkalainen - kävelee ku nainen!

Lällätys on pyörinyt päässä ärsyttävyyteen asti, kun innolla odotin tän päiväistä ekaa kertaa juoksukoulussa. Ekalla kerralla aiheena oli aloittaminen, kunnon kohottaminen ja oikea harjoitusrasitus. Teoriaosuus jäi varsin ohueksi, mikä ei mua henk. koht. haitannut, koska noi on jo ennestään ihan tuttuja juttuja. Sen sijaan, jos paikalla oli joku oikeasti aloittelija, asiat käytiin varmaan liian ylimalkaisesti läpi. Saatiin mukaan Juoksukoulu-vihkonen, joka näyttäis pikaselauksella olevan ihan pätevä tietopaketti. Sen lukeminen saattaa hyvinkin paikata hataraa luentoa. Ja saattaahan se olla vaan hyväkin lukea teoriaosuus omaan tahtiin hyvin koostetusta kirjallisesta materiaalista, johon voi tarvittaessa palata myöhemminkin.
Järjestävän seuran (Esbo IF) edustajat puhuivat lyhyemmin kuin Suunnon edustaja, joka oli paikalla esittelemässä sykemittareita. Mainostaminen saattoi ärsyttää jotakuta, mutta minusta se pysyi asiallisissa rajoissa ja oli hauskaa saada kokeilla uutta mittaria. Jokainen nimittäin sai Suunto Quest mittarin testiin, kun lähdettiin ulos jolkottelemaan. Ensin käveltiin (syke ~115), sitten hölkättiin äärimmäisen hitaasti (syke ~148) ja sitten vähän nopeammin (syke ~170). Joka vaiheessa ohjaajat kyseli porukan sykkeitä ja neuvoi ja kommentoi ja vastaili kysymyksiin. Jossain määrin jäi oman aktiivisuuden varaan, kuinka paljon hommasta sai irti - mutta tuskin tämmösellä aikuisten vapaaehtoisella harrastekurssilla kukaan niin ujo on, ettei saa suutaan auki.
Musta oli ihan jees, että homma painottui noin paljon käytännön tekemiseen ja henkilökohtaiseen neuvontaan. Oli lohduttavaa kuulla muiden koululaisten sykkeitä, jotka oli samaa luokkaa kuin omani. Rohkaiseva oli myöskin toisen vetäjän kommentti, ettei hänkään juokse normilenkkejä niin kovaa kuin meidän vikana kokeilema vauhti oli. Eli maratoneja juossut nuori nainenkaan ei aina painele menemään sellasta vauhtia, jossa mulla syke nousee 170:een. Kyselin kommentteja mun tyypillisistä lenkeistä ja mun touhu on suht jees, kuten arvelinkin. Jos jotain niin vielä rauhallisemmilla sykkeillä saisin mennä, jos vain suinkin malttaisin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti