Sivut

perjantai 10. toukokuuta 2013

Juoksua numeroina 1

Mua motivoi selkeät numerot, joista voi seurata kehitystä. Lenkkeilyssä mua on vaivannut se, kun en ole nähnyt kehitystä mistään. Tänään päätin merkata muistiin vähän aikoja ja sykkeitä sellasilta pätkiltä, jotka voin helposti juosta toistekin testimielessä. Ensin tein kaksi erilaista kierrosta urheilukentällä:
hitain mahdollinen hölkkä: 3:14 / 400m, syke -> 143, laskennallinen vauhti 8:05/km
vauhdikas hölkkä: 2:18 / 400m, syke -> 161, laskennallinen vauhti 5:45/km
Sitten vielä kuntokiharalla 1 kierros mukavaa hölkkää ja syke -> 155, eli jos se on luvatusti tasan 1km niin vauhti 6:53/km.
kaikkiin lähdin hyvin kävelleenä, syke <130
päivän fiilis: jalkojen lihakset vähän jumissa/väsyneet ja ne varmaan oli heikoin lenkki, eikä sydän

Löysin tämmösen mainion muuntotaulukon, jonka mukaan toi mun vauhdikas hölkkä oli 10,34km/h - melko nopee vauhti, mutta enpä mä kyllä sitä olis jaksanut kovin kauan ylläpitää - en ehkä edes kokonaista kilometriä! Toi 8:05/km on vain 7,43km/h ja 6:53/km on 8,71km/h. Kaikki noi lukemat tuntuu ihan uskottavilta sen perusteella, miltä musta tuntui, mikä olis syke ja mitä nopeuksia juoksumatto on näyttänyt vastaavissa tilanteissa.

Lenkin jälkeen kävin hakemassa auton pesusta ja kestovahauksesta. On se vaan sen verran kallis otus ylläpidettäväksi, että pitää saada mehustella parilla valokuvalla ;)Pikkasen eri fiilis kruisailla ekaa kertaa tänä vuonna katto auki puhtaan kiiltävällä autolla kuin sillä talvisella tomukasalla, josta ei enää melkein rekkarikaan näkynyt. Piti ihan komentaa siippakin ulos pikku ajelulle, ettei se koko iltaa homehdu sisällä ufopelikoukussa :D Käytiin Shellillä ja mä söin urheilijalle tuikitärkeän palautumiskorvapuustin. Oli namia!

3 kommenttia:

  1. Onpas hienon värinen auto. =) Mulla on ikävä katto auki ajelua, se ei enää nykyisellä kaarallani onnistu.

    VastaaPoista
  2. Kiitti :) Sun tarpeisiin tää ei olis kovin kätevä - ellei pistäis pyörää takapenkille pystyyn ja vetelis katto auki yli-korkeana kuljetuksena ;)

    VastaaPoista
  3. Mielenkiintoinen kirjoitus! Mä olin vielä pari vuotta sitten kovin innostunut kaikenlaisesta numeerisesta informaatiosta, jota saattoi liikuntasuoritteista kerätä. Innostus oli jopa siinä määrin suurta, että suutahdin jollekin kolumnistille, joka säälitteli sykemittaria käyttäviä uimareita. Nyt kuitenkin huomaan pitäväni numeerisia liikuntasuureita jopa vastenmielisinä, ainoa jotenkin siedettävä on kello. En halua seurata sykettä enkä askelia ja aikaakin vain, jotta tiedän, koska pitää mennä kotiin. Sen kuitenkin sykemittaripokaalinkeräysvuosistani opin, että en sentään sääli muuten elämäänsä eläviä.

    VastaaPoista