Sivut

torstai 10. huhtikuuta 2014

Terveyspalapeli

Punttipirkko pinkoo: viikko 6, päivä 3. KuntoPlussan juoksuohjelman puoliväli ja 6 viikkoa Naisten Kymppiin!


Koska tänään oli aurinkoista, lenkkeilin toisen päivän putkeen. Yhteensä 49 minuuttia ja sama 7,04 kilsan lenkki kuin eilenkin. Olin siis tänään vähän nopeampi :)

Olin tänään SIGCHI Finlandin kevätseminaarissa ja sieltä jäi erityisesti mieleen Health Puzzlen Nellin hyvä esitys. Siinä tärkeä pointti oli se, että maailman suurin terveysongelma ei ole datan puute, eikä teknologian puute, eikä terveydenhuollon järjestäminen vaan epäterveelliset tavat.
Beddit, Fitbit, Withings, jne. On olemassa kymmenittäin mittareita, joilla saa kerättyä gigakaupalla dataa omasta terveydestään, mutta data ei välttämättä muutu teoiksi. Health Puzzlella on beta-vaiheessa oleva appi nimeltään You, jonka tavoite on auttaa käyttäjäänsä muodostamaan uusia terveellisiä tapoja pienten ja helppojen mikromuutosten kautta. Appiin on tulossa erilaisia haasteita, joissa sitten kisaillaan yksin tai joukkueina, kavereita tai muita tiimejä vastaan. Tämä pelillisyys ja sosiaalisuus saa ihmiset paremmin pitämään kiinni uusista toimintatavoista kunnes niistä on tullut tapa, jota tekee autopilotilla. Idea on loistava! Toivon todella, että toteutuskin on loistava, sillä tälle olisi paljon käyttöä maailmassa.
Jos aihe kiinnostaa niin Health Puzzlen sivuilla on muutama kiinnostava blogipostaus, jotka kannattaa käydä lukemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti