Sivut

torstai 11. huhtikuuta 2013

Rakkularaportti

Eilisen Nomo-pettymyksen jälkeen koitin piristää mieltäni pikku lenkillä (34min, avg 158 + kotona punnerruksia ja vatsoja) - olinhan jo lykännyt lenkkikauden aloitusta huonojen säiden takia alunperin suunnittellusta pääsiäisestä tälle viikolle. Ei ne säät vieläkään sen paremmat ole, mutta tulipahan hyvä mieli edes siitä, että pysyin suunnitelmassani. Lenkin piristävyys kuitenkin koki kuolettavan iskun, kun lenkkari hankas niin pahasti, etten voi kuin todeta olevani niin moniongelmainen otus, ettei mulle löydy sopivia kenkiä sen paremmin kuin farkkujakaan!

Mikä on pielessä, kun lenkkari hankaa rakkulan tohon jalan sisäsyrjään, osittain jalkapohjaan, päkijän kovettuman viereen? Ympyröin kohdan kuvasta, kun eihän rakkula kännykkäkuvassa miltään näytä.
Liian leveä, kapea, pitkä, lyhyt kenkä vai nauhat liian löysällä tai kireällä vai jollain tapaa vääränlainen askellus vai mikä ihme? Juoksen muuten päkijöillä paljasjalkatyyliin. Pitemmän päälle rakkulan kaveriksi ilmestynee edellisten vuosien tapaa komea kovettuma, ehkä jopa känsä, päkijän sisäsyrjään. Onko mitään tehtävissä tän estämiseksi?


Tätä on siis tapahtunut lähes kaikilla mun lenkkareilla. Nää nykyiset ei viime vuonna hanganneet kovin pahasti, mutta talven aikana ne on kaapissa suuttuneet tai jotain...
Tänään en ton rakkulan takia voinut jatkaa ulkoilua (onneks ei paista aurinko niin ei pahemmin harmita) vaan menin joka torstaiseen tapaan firman salille polkemaan pyörää: 46min, avg 145 + leuanvetoja ja selän ojennuksia. Ihan jees :)

4 kommenttia:

 1. En nyt varmuudella osaa sanoa mikä voisi olla vialla. Lenkkikengät tietty kannattaa aina tarkistaa, että ne on hyvät juoksukengät :) No sulla varmaan on. Mutta se mikä pisti silmään, niin sanoit, että juokset päkijöillä. Kun itse kävin maraton koulun, niin siellä nimenomaan painotettiin sitä, että kantapään tulee tulla ensin maahan, ihan niinkuin kävellessä. Askeleen tulee olla rullaava. Ehkä siinä syy miksi juuri tuo kohta hankautuu, jos laskeudut joka askeleella ensin päkijälle. Kokeilehan mennä kantapää edellä :)

  VastaaPoista
 2. On ihan totta, että kantapää edellä ei hankaa, ainakaan niin paljon, eikä kävellessä ollenkaan. Mutta. Sen verran mitä olen lukenut juttuja päkijäjuoksusta, paljain jaloin juoksusta ja ihmisen luonnollisesta juoksutyylistä niin niissä on paljon järkeä. En tahtois juosta kanta-askelin, ainakaan pääasiallisesti, koska uskon sen olevan polville huonompi kuin päkijä-askel - ja siltä se myös tuntuu polvissa lenkin jälkeen. Varmaa tietoa asiasta ei taida olla kellään.

  VastaaPoista
 3. Mahdollisimman ystävällisesti huomautan, että se on päkiä, ei päkijä.

  Nimim. Niuho oikeinkirjoitusnatsi, joka jo tätä kirjoittaessa häpeää itseään

  PS Toivottavasti vaiva loppuu. Jos kyseessä on vain toinen jalka, lienee ongelma joko jalkojen tai askelluksen epäsymmetria. Jos käy hermo menee, suosittelen jalkahoitajan (ei kosmetologi) tai fysioterapeutin arviota.

  VastaaPoista
 4. Jännä! Tosi harvoin tulee vastaan sana, jonka mä kirjotan väärin täysin tietämättäni! Yleensä joko tiedän varmasti jonkun olevan väärin (esim kirjotan) tai sit en ole varma oikeasta kirjoitustavasta, mutten jaksa googlettaa vaan laitan vaan jotain.
  Kaiuttimia ostaessaan siippa kirjotti moneen paikkaan kaijuttimet eli selvästikin luuli sen olevan noin, mut mä näin heti sen olevan väärin. Ja nyt se väittää, että mä oon hassu, kun luulin päkiän olevan päkijä :D

  VastaaPoista