Sivut

torstai 18. huhtikuuta 2013

Luottolenkkarit sisäradalla

Pumpumkattikengät on loistavat! Ne ei hankaa, kuten ne toiset lenkkarit, joiden tuottamista rakoista olen täällä ruikuttanut. Käytin niitä toisia ulkona, koska halusin pitää Pumpumkattikengät puhtaana sisäkäytössä vielä vähän aikaa plus, ettei ne toisetkaan hanganneet viime kesänä. Hyvien lenkkarien löytämisen vaikeutta angstaillessani tulin ajatelleeksi, että vois olla melko fiksua ostaa toiset samanlaiset niin kauan, kun Nike Free Run+ 2 lenkkareita vielä saa. Harvoin sitä tajuaa ostaa toisetkin ennen kuin se tietty malli on jo poistunut markkinoilta. Vaan jännä on ihmisen halu kokeilla uutta - jotenkin vaan olis kivempaa ostaa joku tän vuoden uutuusmalli (ihan sika säkissä!) kuin samanlaiset vanhat tutut.


Tänään kävin työkaverin kanssa Esportin sisäradalla juoksemassa. Oli tosi kivaa, kun oli juttuseuraa ja hölköteltiin enimmäkseen pitää-pystyä-puhumaan vauhtia. Sekin oli kivaa, että kaveri oli yhtä hidas kuin minä :D
Oon jo pitempään miettinyt, että toi paikka pitäis käydä testaamassa ja nyt vihdoin sain aikaiseksi mennä. Ihan hyvä mesta ja selvästi mielekkäämpää juosta radalla kuin juoksumatolla. Valitettavasti sijainti vaan on mulle aika hankala julkisilla kulkien eli tuskin tulee kovin usein käytyä. Töistä on tonne alle 3km matkaa, mutta se pitää taittaa kahdella bussilla ja aikaa siihen menee 20-30 minuuttia. Kotiin sieltä on matkaa noin 7 kilsaa, johon saa kahdella bussilla kulumaan yli puoli tuntia. Kävely ja pyöräily tulee mieleen järkevämpinä vaihtoehtoina, mutta enhän mä lähde maksulliselle sisäradalle juoksemaan, jos ulkona on sellaset kelit, että siellä kelpaa kävellä tai pyöräillä!

5 kommenttia:

 1. Miten hyvin noiden tuunattujen kenkien koko vastaa sun muiden lenkkareiden/kenkien kokoa? Polttelisi ihan vietävästi, mutta pelottaa kun en pääse niitä etukäteen sovittamaan missään.

  VastaaPoista
 2. Oikeestaan yllättävän hyvin. Suurin osa mun lenkkareista on miesten 43 ja niin on nääkin. Mulla on aika levee jalka, joten otin vielä leveällä lestillä, kun nää sai sillä. Saattaa olla, että näissä on vähän tavallista kapeampi lesti muuten, koska kyllä yleensä miesten koot on mulle riittävän leveitä. Toisaalta näillä tulee juostua päkiöillä, jolloin varpaat tahtoo harottaa leveämmin kuin kanta-askelilla eli ne tarvii enemmän tilaa.
  Mä kävin Kampin Nike storessa sovittamassa ja varmistamassa oikean koon. Enää näitä ei kyllä välttämättä ole missään hyllyssä, mutta noita uudempia malleja varmaan on. Siis jos sen ei tarvii olla just tää vanha 2 vaan kävis 3 tai 5. Noissa custom versioissa ei taida olla ollenkaan vaihto- ja palautusoikeutta, paitsi tietty jos on virhe tuotteessa, mutta väärän koon jos valitsee niin se on voi voi. Että kannattaa kyllä sovittaa, jos vain suinkin pystyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoinkin Nikelle kyselyn tuollaisen tuotteen palauttamisesta, mutta epäilen vahvasti että onnistuisi. Kiitos kuitenkin vinkistä, nähtävästi Topsportin valikoimiin kuuluu tuo Nike free run 3, joten voisi ainakin käydä haistelemassa paikallisessa liikkeessä :)

   Poista
  2. Kiusaan sua vieläkin samalla asialla :) Eli: lukeeko niissä sun lenkkareissa se wide fit jossain kohtaa? Pääsin hommassa jo niin pitkälle, että kävin paikallisessa Topsportissa kokeilemassa sitä kolmosmallia. Ongelma on enää se, etten tiedä onko siellä myytävä malli regular vai wide :) Laitoin kyselyn sinne sähköpostilla perään ja sainkin vastauksen, mutten ihan yksiselitteistä. Laitoin nyt saman kysymyksen vielä kahteen muuhun liikkeeseen, joten katsotaan.

   Nettikaupassa tosiaan kun pitää valita jompikumpi, niin pitäis ensin tietää kumpaa olen kaupassa sovittanut :P Myymäläpäällikkö sanoi, että kyseisessä popossa ei ole erikseen mainittu widea joten silloin on normaali, mutta "lesti näyttää leveämmältä kuin kilpailijoiden". Argh :)

   Poista
 3. Kokolapussa lukee US 9.5W ja EUR 43. Ihan ku eurokoossa ei olis erikseen wide ja regular, mutta jenkkikoossa on. Tarkistin vielä Niken nettikaupasta, että muistan oikein ja noi todellakin on wide. Mut se on mahdollista, että noitten tavallinenkin on melko leveä, koska noi on tollaset barefoot-like-fit eli niissä on tarkoitus juosta päkiöillä, jolloin tarvii enemmän tilaa levittää varpaita haralleen.

  VastaaPoista