Sivut

perjantai 5. huhtikuuta 2013

Vatsasta puhetta

Lomalla kämppää rempatessa en huomannut minkäänlaisia vatsaongelmia.
Kun palasin töihin, normaalit vatsavaivat palasivat heti ekana päivänä.
Lomalla söin kaikenlaista epäterveellistä gaggaa. Töissä syön paljon terveellisemmin.
Jokin tässä yhtälössä ei täsmää! Voisko vatsavaivat johtua jostain ihan muusta kuin ruokavaliosta?

Nythän on ollut paljon esillä väite, että istuminen on vaarallista. Ja istuminen on ehkä merkittävin ero remontoinnin ja toimistoduunin välillä. Niinpä olen nyt muutaman viikon ajan koittanut tehdä töitä seisten joka päivä sen verran kuin ehdin ja jaksan. Vatsa on voinut merkittävästi paremmin! Ei seisominen toki kaikkea pelasta, mutta mielestäni vaikutus on selkeä. Lonkalta heittäisin vatsavaivojen vähentyneen puoleen entisestä :)

Seisominen aiheuttaa tietty omat ongelmansa. Jalat väsyy, sehän on selviö. Voin vain kauhulla kuvitella, miltä tuntuis olla ekaa päivää seisomatyössä, kun jo pari tuntia päivässä ryydyttää. Vaan kyllä tässä ajan myötä karaistuu, nuoruuden Mäkkärikokemuksesta sen tiedän!
Toinen ongelma on pohkeiden jumittaminen. Siihen kaatui seisoskelu viime vuonna. Päivittäinen venyttelykään ei auttanut. Mäkkäriaikoina pohkeet ei olleet jumissa. Mikä on muuttunut? Vaikuttaako suurempi elopaino tähänkin?
Nyt ei enää tule edes venyteltyä pohkeita päivittäin, koska uudessa kodissa ei ole sopivaa vessan kynnystä, jossa vois venyttää pohjetta aina hampaita pestessä. (Tyhmät esteettömyyssäännökset kieltää korkeat kynnykset uusissa taloissa!) Kintut alkaa olla jo melko kipiät, kun ne on yli kuusi viikkoa olleet normaalia vähemmillä venytyksillä :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti