Sivut

perjantai 13. heinäkuuta 2012

Oomegaa

Pitää laittaa päivitys nyt heti aamusta, jos joku siellä on henkeään pidätellen odottanut - enhän halua tukehtumiskuolemaa omalletunnolleni ;)
Vaikka eilinen lenkki oli mun mielestä kohtuullisen rankka, Omegawave sanoi tänäänkin, että "Cardiac system is reasonably ready for any level of activity."

Reserves: Normal (5/7)
Reserves reflect the remaining capacity of the body to fulfill its physiological activity.

Fatigue: Complete recovery (7/7)
Fatigue reflects the general state of recovery. Excessive fatigue can signal the beginning of over training or the onset of illness. Fatigue also increases the risk of injury.

Stress: Within the norm (6/7)
Reflects stress in the cardiac system and overall stress from all external sources. If a high stress level is not properly managed, it can negatively impact general health, training and performance.

Eli nyt tulossarjani oli 5,7,6. Parhaimmillaan olen muutaman lepopäivän jälkeen saanut 6,7,7. Paras mahdollinen tulos olisi 7,7,7. Eli eipä tuo mun tän päiväinen tulos paljon poikkea optimaalisesta. Pitää tietty muistaa, että laite mittaa ainoastaan cardiac systemin tilaa, minkä se tuossa muutamaan kertaan sanookin. Se ei siis tiedä mitään siitä, että mulla on yläkroppa ihan jäkissä salitreenistä ja jalkojen lihakset ja nivelet rasitetun tuntuiset, koska eilinen juoksu oli niille uusi ja rankka kokemus.

Ylikuntoon joutumisen vaara on varmasti pienempi näin päin, kun sydän jaksaa paremmin kuin lihakset ja nivelet. Sydämen väsymystä ja levon tarvetta ei sillä tavalla tunne tai ainakaan tunnista levon tarpeeksi. Lihasten ja nivelten väsymyksen tunnistaa ja tajuaa levätä. Jos käy säännöllisesti juoksemassa, koivet tottuu jatkuvaan höykytykseen, eikä enää tule kipeiksi. Siinä vaiheessa ylikunnon riski lisääntyy huomattavasti, koska ihmisillä on taipumus vaatia itseltään liian nopeaa edistymistä - enemmän, pidempiä ja rankempia lenkkejä, nopeammin kuin mihin sydän ehtii sopeutua. Näin mä sen näkisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti