Iloitsen tietenkin siitä, että olen saavuttanut näin hyvän olon ilman totaalikieltoja ja elämää kovasti hankaloittavia rajoituksia. Voin varsin huoletta syödä satunnaisesti mitä tahansa viljatuotteita ja pieniä määriä jopa päivittäin, esim. leivitystä pihvin päällä tai jauholla suurustettua kastiketta. Tein viime keväänä apteekin keliakia-kotitestin, jonka mukaan mulla ei keliakiaa ole. Kaipa se sen verran luotettava testi oli, että tuloksen voi uskoa, kun oireetkin mätsää paremmin ärtyvän suolen oireyhtymään. Siinä oireita aiheuttava aine ei ole gluteeni vaan fruktaani niminen hiilihydraatti, jota on myös sipulissa, joka on myöskin mulla takuuvarma ilman aiheuttaja.
Toisaalta suren sitä, etten saa/halua enää syödä leipää aamupalaksi. Aamuisin vaan tekee mieli leipää. Ehkä kyse on vain tottumuksesta, mutta kyllä tapa istuu pirun tiukassa, kun sitä on harjoittanut jo 30 vuotta! Leipään ei vaan kyllästy ikinä. Kananmuniin kyllästyin parissa viikossa, mutta onneksi keksin turkkilaisen jugurtin, joka edelleen maistuu. Mutta mitä sitten, kun sekin alkaa tökkiä? Puuro ja myslihän nyt sisältää viljaa, joten niitä ei kannata syödä sen enempää kuin leipääkään. Mission impossible: Keksiä jotain äärettömän helppoa ja nopeeta, jota jaksaa syödä joka aamu ja pitää nälkää sopivasti!
Työkaverin Anselmi-kisu, tiimipäivän ihanin uusi tuttavuus :) |
Mä huutelen (yllättäen) erilaisten smoothieidein nimeen (mikä sanakammotus) Niihin saa vaihtelua jos kyllästyttää, hiilarilähteenä esim fibrex, psyllium, omenakuitu jne.
VastaaPoistaSiis kuidunlähteeän :D
VastaaPoistaKaurapuuro sopii. T nim just samasta kärsivä. Avainsana on fodmap hiilihydraatit.
VastaaPoista10g on kait kipuraja päivässä about. Eli jos sen paahtoleivän vetää niin ei sit muuta ja vastaavasti sen korppujauholeivityksen kanssa.