Sivut

tiistai 9. lokakuuta 2012

Pakkotoistoja

Tänä aamuna oli leposyke jo normaalilla kymmenluvulla (51) ja kurkusta tuntemukset poissa, mutta edelleen väsyttää. Töissä huomasin pilkkiväni pariin otteeseen ja ennen salille lähtöäkin piti katsella silmäluomien sisäpuolia hetken aikaa uudessa nojatuolissa pötkötellen. En onneks nukahtanut siihen eli vielä on toivoa saada illalla unta ajoissa. Eilen menin sänkyyn jo 22:30, mutta unen päästä kiinni saaminen kesti yli tunnin. En tajua miksi, kun olin kuitenkin tosi väsynyt. Toivottavasti tänään sujuu vähän nopeammin - ainakin on väsyttänyt enemmän! Tosin nyt on taas aika virkeä olo, kun tultiin salilta kotiin vasta 21:30. Siipan syytä tietenkin - itse olisin ollut valmis lähtemään sinne jo yli tuntia aiemmin ;)

Salilla tein penaa pakkotoistoilla. Lämppärit crossarilla ja keppiä pyöritellen ja kevyet 12 toistoa 50 kilolla. Tositoimina tein kaksi sarjaa 70 kilolla ja toiset kaksi 65 kilolla. Kaikissa oli pari-kolme toistoa omin voimin plus pari pakkotoistoa. Mä en itse asiassa edes tiedä varmaksi, missä vaiheessa siippa alkoi jeesiä, koska se teki sen niin taitavasti, vähän kerrallaan, alussa kevyesti ja tasan vain sen verran kuin oli tarpeen, että mä sain tangon ylös. Tuli siis tosi laadukasta treeniä, jossa jokainen toisto oli juuri sopivasti tosi raskas, muttei liian raskas tai vaarallinen. Hyvä varmistaja on kyllä painonsa arvoinen kultaa :)

Penkin jälkeen ohjelmaan kuuluu ojentajat, olkapäät ja vatsat. Niissä en silleen tavoittele mitään kehitystä, koska se olis epärealistista sen jälkeen, kun on penkissä jo antanut kaikkensa. Tuolla salilla on väkee ku pipoo (kai koska se on niin halpa: 199€/vuosi) myöskin vielä myöhään illalla, joten liikkeet vaihtelee sen mukaan, mitä pääsee tekemään jonottamatta. Tänään pääsin tekemään ojentajia taljassa, pystypunnerrusta käsipainoilla, vatsoja maassa ja penkillä sekä vipareita viiden kilon limpuilla, kun en jaksanut harhailla etsimässä kässäreitä :D

Nyt kaikille hyvää yötä, kauniita unia, oman kullan kuvia!

4 kommenttia:

 1. teetkö penkin lisäksi muita rintalihasliikkeitä, jotka mahdollisesti tukee kehityst penkissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, mutta niin vaihtelevasti, ettei voi suoraan kertoa "ohjelmaa".
   Joskus teen punnerruksia penkkipäivänä, joskus jonain muuna päivänä.
   Joskus teen vinopenaa kässäreillä, joskus dippejä, jotka ottaa ojentajien lisäksi myös olkapäihin ja rintaan.
   Joskus teen ranskalaisia punnerruksia tangolla ja sen sarjan loppuun vielä kapeaa penkkiä, joka vie vikatkin mehut ojentajista (ja ottaa myös rintaan) sitten, kun ei enää jaksa kunnon toistoa ranskista.
   Pec deciä en tee, koska se vaan ei tunnu oikealta - ehkä en vaan osaa, mutta menetys ei liene suuri, sillä tollaset laitteet ei ole välttämättömiä tehtäviä.
   Pystypunnerrukset ja kaikki olkapääliikkeet tukee penkkiä, vaikkei sinänsä otakaan rintaan. Yhteen aikaan tunsin selvästi, että mun penkkisuoritus oli kiinni olkapäiden heikkoudesta. Panostin sitten niiden treeniin enemmän jonkin aikaa ja nyt tilanne on korjattu.

   Poista
  2. Peck deck on sellanen että pakkiksellakin siitä ollaan montaa mieltä ;D Itsellä se tuntuu kun on niin "heikot" rintalihakset, kun teen kässäreillä ja joudun pitämään kädet itse oikeassa tasossa ettei valu. Peck deck laite tuntuu kaikkialla muualla paitsi rinnassa, lähinnä sattuu huonoihin olkapäihini..

   Poista
  3. Totta tosiaan, nyt muistuukin mieleen, että pec dec oli ihan hirveetä sillon, kun mulla oli olkapäässä kiertäjäkalvosimessa vaivoja. Sillon piti lepuutella, eikä tehdä mitään raskaita liikkeitä, joten testasin, josko kevyt pec dec olis ok, mutta se se vasta pahalta tuntuikin!

   Poista