Sivut

torstai 26. tammikuuta 2012

Kulttuurielämyksiä itäisessä satamakaupungissa

Eli kävin Kiasmassa :D
Nykytaide on mieletöntä. Ensinnäkin, kuka keksii tehdä tämmöstä ja toisekseen, kuka laittaa sitä museoon?

Tässä kopio penkistä, jolta näkee Kurt Cobainin kuolinpaikan. Linnunkakka on simuloitu steariinilla.


Ja tässä pätkä hillittömästä videotaideteoksesta. Menkää Kiasmaan, jos haluatte nähdä tätä lisää ;)


5 kommenttia:

 1. Joo tää on sitä jotain mitä mä en anteeksi nyt vain ymmärrä. En laskisi tätä taiteeksi ja vielä enemmän ällöttää että tällaiseen shittiin laitetaan rahaa, varmasti meidän veronmaksajienkin rahaa turhankin paljon :o

  VastaaPoista
 2. Kiasmassa on aina välillä kiva käydä ihmettelmässä, viimekerrasta onkin ihan liikaa aikaa. Jotenkin vaan tunnu ikinä muistavan mennä.

  VastaaPoista
 3. Mä koitan olla ajattelematta sitä rahamäärää niin pysyn onnellisena ;)
  Nykytaide on siitä hauskaa, että se aina yllättää ja jokainen teos on erilainen kuin muut. Jossain Ateneumissa on tylsää, kun kaikki taulut on aika samanlaisia, kauniita. Kotiinsa vois ottaa yhden kauniin taulun, muttei niitä jaksa kymmenittäin katsella. Nykytaidetta taas en ottaisi kotiini ollenkaan (harvoja poikkeuksia lukuunottamatta)

  Tuli mieleen hyvä vertaus. Nykytaide on kuin sketsiohjelma - kertakäyttöistä, ei kovin arvostettua, tähän aikaan sidottua, eikä se säily tuleville sukupolville. Perinteinen taide on kuin ooppera - arvostettua, kestää aikaa ja esitetään sukupolvesta toiseen.

  VastaaPoista
 4. Juu, kerran siellä käyneenä ei tarvitse uudestaan ihan heti mennä :) Ns. nykytaide on niin koomista jo itsessään, että ihan suivaannuttaa, että joku saa siitä oikeesti rahaa ja että tollanen kallis rakennus on tehty ihan tuota moskaa varten keskelle Helsinkiä. Ottaa suorastaan pattiin....

  Tai sitten olen vaan niin moukka, etten ymmärrä korkeakulttuuria :))

  VastaaPoista
 5. Tuskin Picassonkaan töistä kaikki aikalaiset heti pitivät. Jokaisena aikana osa (ehkäpä jopa suurin osa) taiteesta on ollut sellaista, että sitä ei kukaan enää muista. Mun mielestä on tärkeää antaa monenlaisten taiteilijoiden taiteilla, koska ei taiteesta kukaan varmaan osaa arvata, mikä muuttuu klassikoksi. Mä oon myös sitä mieltä, että nykymaailmassa valtio voi hyvin rahoittaa taiteilijoita, koska rahoitetaanhan esim. urheilua ja tiedettäkin.

  VastaaPoista