Sivut

keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Opportunismia

Mulla sattui eilen olemaan työasiaa samaan taloon, johon on vastikään avattu uusi SATS. Kävin tietenkin kurkkaamassa siellä ja sain heti viikon ilmaisen kokeilukortin kouraani! Tänään aloitin testailun spinningillä :) 1h, keskisyke 151 ja max 180. Tuon korkeammalle ei tänään syke noussut, vaikka kuinka poljin ja ponnistelin. Ja tuohonkin tarvittiin pientä sooloilua - tunnin vikassa "ylämäessä" mä poljin puolitempoon ja siis oikeasti ylämäkeä. Se on ainut tapa saada mun syke tappiin ilman, että jalat pettää alta. Ohjaajan "ylämäki" oli mun mielestä pikemminkin tasamaahölkkää - tempo oli niin nopea, että ulkona pyöräillessä sitä ei sais ylläpidettyä juuri missään mäessä...
Jäin tunnin jäkeen juttelemaan ohjaajan kanssa ja sain kuulla, että kunnon hitaat ylämäet on historiaa :( kuin myös jumpsit, mutta niitä en jää kaipaamaan ;) Satsilla on kuulemma sellanen systeemi, että ohjaajat saavat tietyin väliajoin muutaman CD:n, joista voivat valita, minkä varaan rakentavat ohjelmansa. Tämä siis tekijänoikeusmaksujen takia. Ohjelmat saa muulta osin suunnitella itse, mutteihän niissä ihan mitä tahansa voi tehdä, kun musa on määrätty. Eri ohjaajien oma musiikkimaku ei pääse niin paljon näkyviin ja tunnit ovat enemmän samankaltaisia. Sehän voi olla hyväkin, kun aina saa tasalaatuista palvelua, mutta pois jäävät ne megahyvät tunnit, kun ohjaajan musamaku osuu tasan nappiin oma maun kanssa.

3 kommenttia:

 1. Kätevää :D Hyvää tuuri sinulla. Multa on tuo spinningin ihmeellinen maailma jäänyt avautumatta, ulkona pyöräily on puolestaan kivaa.

  Ota kaikki ilo irti ilmaisesta viikosta :)

  VastaaPoista
 2. Mä olen käynyt kauan satsilla ja cycling kuuluu mun suosikkeihin; kyllä ainakin mulle tulee edelleenkin niitä megahyviä fiiliksiä musiikin kautta - osa levyista toimii mulle :) loistavasti (nämä levyt on aika usein niitä, jotka on tuotettu suomalaisin voimin). Ja itseasiassa käytettävissä on myös kaikki levyt menneiltäkin kausilta, eli ei tarvitse pelätä että kyllästyy polkemaan yhtä ja samaa.

  Siihen nopeasti polkemiseenkin lihakset oppii - mulla oli pitkän tauon jälkeen ihan sama tilanne, mutta ahkersti kun käy tunneilla, kyllä syke nousee aika tappiin kovilla poljinkierroksillakin :)

  VastaaPoista
 3. Meillä onneks on vielä kunnon ylämäkiä, viimeks meinasin pudota yhteen sellaseen :D. En oo kanssa koskaan tajunnu noita nopeesti poljettavia ylämäkiä mutta mulla se johtuu siitä että mun nopeuskestävyys on tosi huono, joudun opetteleen sen joka kerta uudelleen jos on pieni spinnitauko.

  Huu, huomaako kommenttien määrästä että en oo ihan hetkeen ehtiny lukee blogeja? :D

  VastaaPoista