Sivut

maanantai 19. maaliskuuta 2012

Minä ja Ee


Haluatteko kuulla ensin hyvät vai huonot uutiset?
No, hyvät tulee ensin, koska niissä on vähemmän kirjoitettavaa.
Jaksoin eilen askelkyykkykävelyä 60 askelta putkeen. Satanen tuntuu jo ihan saavutettavissa olevalta :)
Vatsa on edelleen pysynyt kurissa. Tänään oli erittäin hyvä päivä töissä :)

Huonot uutiset puolestaan liittyy E415:een. Kävin taas kaupassa tutkimassa salaatinkastikkeita ja erilaisia muita kylmiä valmiskastikkeita ja lähes kaikissa oli Eetä. Ilmeisesti ei ole mahdollista tehdä kastiketta ilman sitä? Onneksi sitä ei sentään ole ketsupissa, eikä useimmissa bbq kastikkeissa, eikä ilmeisesti sinapissa, jota kyllä inhoan sydämeni pohjasta. Löysin muutaman sinappipohjaisen salaatinkastikkeen, joissa ei ole Eetä, mutta tuskinpa niistä tykkäisin. Mulla on jo kaapissa yksi ketsuppipohjainen salaatinkastike ilman Eetä ja se on aika outoa, eikä kovin hyvää. Lopputulos on siis se, ettei mun kannata koskaan ottaa salaatinkastiketta tai muita kylmiä kastikkeita tai majoneeseja, jos haluan pysyä erossa Eestä. Jostain syystä lämpimissä kastikkeissa sitä ei juurikaan ole. Ehkä se ei käyttäydy hyvin lämmitettäessä?

Yllättäen myös monessa Fun Lightissa on Eetä! Mä ostelen neljää eri makua ja niistä kolmessa on myrkkyä. Applesiini, limetti ja greippi loppu nyt ja vain metsämarja jatkaa. Tosin olen nyt alussa ollut kokeiluluontoisesti kokonaan ilman makeutusaineita, vaikka teoriassa vain oli-loppuiset on ärtyvälle suolelle pahoja. Aspartaami on muuten vaan vähän kyseenalainen aine, joten sen vähentämisestä tuskin on haittaa ;) Hermesetas puolestaan varmaan palaa kuvioihin aika pian - tiukasti tarkkailtuna tietenkin. Veikkaisinpa kyllä, ettei siitä tule mitään vaivoja. Olin kerran kaksi viikkoa kokonaan ilman makeutusaineita (aspartaami, Hermesetas, xylitol jne.) eikä sillä ollut yhtään mitään vaikutusta mun vatsaan. Eli jos ne ei silloin olleet vatsavaivojen syynä niin tuskinpa ne on nytkään...

5 kommenttia:

 1. Tee itse salaatinkastiketta! Mä teen itse omat kastikkeeni kun en yhtään tykkää etikasta ja kaikissa valmiskastikkeissa on aina etikkaa (joskin mä käytän salaatinkastiketta ehkä noin kaksi kertaa vuodessa, joten mä en oo ehkä oleellisin neuvoja). Esim. basilika-öljykastike on hyvää ja jos kaipaa happoa, voi laittaa sitruunamehua. Ainakin toi mun yrttiöljy säilyy hyvin huoneenlämmössä, joten sitä voi ottaa töihinkin mukaan. Toisaalta salaatinkastiketta käytetään varsin pieniä määriä yleensä ja lisäaineiden määrä siinä on varmaankin aika pieni - ehkä tilanteen rauhoituttua voit halutessasi kokeilla, tekeekö kastiketilkkanen pari kertaa päivässä sulle oireita.

  VastaaPoista
 2. Mähän olen tunnetusti niin innokas tekemään ite ;)
  Eipä me kyllä kovin usein ole tehty kotona salaattia, joten niillä harvoilla kerroilla mä voin varmaan vaan olla ilman kastiketta.
  Ravintoloissa kastikkeeksi voi aina pyytää öljyä ja balsamicoa, mutta ongelma on kaikki pikaruokapaikat, joissa ei moisia hienouksia ole - ja niissä me on syöty aika usein. Pitää kai vaan vaihtaa salaatit pizzaan ja kebabbiin ;)

  VastaaPoista
 3. Kamaan, öljyn ja basilikan sekoittamisen ei luulisi olevan liikaa edes sun kokkausinnolle. Ja just tätä varten sulla on puoliso!

  VastaaPoista
 4. Se E415 on sakeutusaine, joka on johdettu sokerista. Eli se on sinänsä luonnosta peräisin, mut voi aiheuttaa allergisia reaktioita eli ois kyl hyvä jos sitä vois välttää :/ Nykyään viel ku nää kaikki elintarviketuottajat on alkanu availeen niitä E-koodeja niin ei välttämättä tiedä mikä on E:tä ja mikä ei :')
  PS. ihana blogi!

  VastaaPoista
 5. Joo, kuten toisessa poustissa kirjoitin niin en mä muuten liian paljon vaivaa eekodien takia jaksa nähdä, mutta kun toi yks aiheuttaa oikeasti tosi ikävän olon.
  Kaikki luonnosta peräisin oleva ei ole hyvää, eikä kaikki keinotekoinen ole pahaa, eikä kaikki murkinat vaan sovi kaikille. Pähkinätkin on tosi terveellisiä - paitsi niille, jotka saa kuolemanvaarallisen allergiareaktion ;)
  P.S. Kiitos :)

  VastaaPoista