Sivut

lauantai 31. maaliskuuta 2012

Kummallinen karavaani

Tänä aamuna oli Mäkelänrinteessä Katin ja Elämyskamelin vesijuoksukaravaani ja taas puitiin näitä mun ruokavalioasioitakin. Ihme, että joku vielä jaksaa puhua näistä jutuista tän blogin lukemisen lisäksi ;) Totesimme mm. että toissapäivänä postaamani ruuansulatuskuva on virheellinen. Oikeasti ruoka on paksusuolessa jo 4-8h kuluttua syömisestä. Tämän todistavat Kamelin tekemät varjoainetutkimukset, mun löytämät useat enkunkieliset nettilähteet sekä molempien omakohtaiset kokemukset. Ihme homma, että ruokatiedon oppimateriaali on noin pahasti pielessä!
Eilen Sodexo teki taas killerit. Ruokana piti olla jauhelihapihvit bbq-kastikkella, jonka arvioin turvalliseksi, koska suurimmassa osassa bbq-kastikkeita ei ole käytetty E415:ttä. Kun pääsin linjaston loppuun, kävi ilmi, että kyseessä onkin bbq majoneesi. Sen nyt tietää, ettei Sodexo käytä täysirasvaista majoneesia vaan jotain kevytversiota, joten E415 on lähes varma. Ketsuppia olisin ottanut, jollei se olis ollut loppu. Miten ketsuppi voi olla loppu? Sodexo on niin ulapalla! En halunnut syödä kuivaa jauhelihapihviä, joten otin majoneesiriskin. Onneksi riski realisoitui vasta illalla kotona. Asiasta ei ole epäilystäkään, E415 ei sovi mulle ollenkaan!
E415:n vaikutus on tosi iso, vaikka sitä söisi vain tosi pienen määrän. Alan jo epäillä, että se voi olla ainut, mikä mua pierettää. Mulla ei välttämättä ole "tavallista" ärtyvän suolen oireyhtymää lainkaan. Äkkiähän tuota Eetä tulee syötyä useamman kerran päivässä, kun sitä voi olla mehutiivisteessä, hillossa, kanafileissä, kaikissa kastikkeissa, leivässä, leikkeleissä, tuorejuustossa, valmisruuissa, ihan missä tahansa. Mä syön niin usein ravintolassa ja töissä muiden valmistamaa ruokaa, etten voi mitenkään tietää, missä kaikessa sitä on. Iso apu on varmasti jo siitä, että sen karsii pois kaikesta, mitä ostaa itse kotiin, mutta mä en kyllä ole valmis lopettamaan ulkona syömistä!
Kotimatkalla vesijuoksusta hain Subit lounaaksi. Itse otin grillatun kananrinnan bbq kastikkeella. Meillä on kotona HP:n bbq-kastiketta, jossa ei ole E415:ttä, joten luotin tämänkin olevan ok. Olen joskus kokeneut, että Subi pierettää ja epäillyt sen johtuvan sipulista ja paprikasta tai mahdollisesti makeasipulikastikkeessa olevasta E415:sta. Ne jätin nyt pois. Pakko oli kuitenkin mennä Subwayn sivuille hakemaan varmuutta asiaan ja valitettavasti ravintoainetaulukko sanoo, etten mä sais syödä yhtäkään niitten kastikkeista. Voin valita joko kuivan subin tai kauheet ilmavaivat. Paha, paha! Kummankohan ottais? Pitää kai kokeilla tupla-annosta öljyä ja etikkaa ja kuivan kananrinnan sijasta voin ottaa kana teriyakin, koska siinä ei yllätyksekseni olekaan E415:ttä...
On tää perseestä! Tänään on siipan serkun valmistujaiset ja mietin tietty, mitä siellä voi syödä. Uskallanko ottaa kakkua, kun hillossa voi olla Eetä? Kehtaanko kysellä emännältä E-koodien perään? Miten ylipäänsä pärjään siellä, kun nyt lounaaksi tuli jo syötyä Killeri-Eetä? Monissa tilanteissa nykyään kysytään erikoisruokavalioista etukäteen. Voiko silloin ilmoittaa, ettei voi syödä E415:ttä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti