Sivut

perjantai 9. maaliskuuta 2012

Systeemi kusee ja taas on blogiin kirjoitettavaa

Töistä tullessani ajattelin, että tänään en varmaan blogauta, kun ei ole mitään asiaa. Sit kävi niin, että siipalla oli yks meno ja mä lähdin uimahalliin, pois houkuttelevien ruokakaappien ulottuvilta ;) Olin hakenut töistä liikuntaseteleitä, jotka ajattelin käyttää 10 kerran uintikorttiin. Vaan eipäs ne liikuntasetelit siihen kelvanneet! Ne kelpaa vain kertamaksuun, joka on 4 euroa, mutta setelin arvo on 5 euroa, joten tuntuis liian tyhmältä käyttää seteliä siihen. Yritin kysyä, mikä järki tässä on, mutta täti ei osannut muuta kuin mutista jotain verotuksesta. Lisäksi täti sanoi: "Noihan käy tosi monessa paikassa. Niillä voi ostaa vaikka leffalippuja." Mutta mitä jos ei haluu leffaan, vaan uimaan?
Ostin sitten vain kertalipun käteisellä. Ärsyttävä homma, muttei nyt ehkä niin merkityksellinen, että ketutuksesta voitaisiin puhua. Hölmöä kuitenkin, että systeemi kusee noin pahasti. Jollakin se voi oikeasti olla rahasta kiinni, jollain toisella taas voi olla vaikeuksia saada harrastettua riittävästi kuntoliikuntaa ja tämmönen käytännön hankaluus voi sitten johtaa siihen, että ottaa päähän niin paljon, ettei alakaan harrastaa uintia ollenkaan. Uimahalli on mun nähdäkseni kaupungin tarjoama edullinen palvelu, jolla koitetaan kannustaa kansalaisia harrastamaan liikuntaa ja siten pysymään terveempinä. Liikuntasetelit puolestaan ovat työnantajan keino kannustaa työntekijöitä harrastamaan liikuntaa ja pysymään hyvässä työkunnossa. Molemmilla on siis sama tavoite, mutta yhteistyötä ei voida tehdä, ei suinkaan. Menkööt ihmiset mieluummin leffaan syömään karkkia ja popcornia!
Tietääkö joku ;) kelpaako liikuntasetelit 10 kerran korttiin uimastadikalla?

5 kommenttia:

 1. Liikuntaseteleillä ei ole välttämättä sen takia voinut ostaa sarjalippua, koska sitä sarjalippua voi käyttää sitten kuka vain, kun liikuntasetelin pitäisi olla henkilökohtainen etu. Jonkin tuollaisen syyn sain joskus yrittäessäni ostaa itse sarjalippua. Ko uimahalliin otettiin sen jälkeen ladattava sarjalippu käyttöön, johon sitten rekisteröitiin se käyttäjä.. sama jonka nimi oli kirjoitettuna liikuntaseteleihin.

  Mutta kyllä, tuo on lievästi pöhkö systeemi.

  Käy keilaamassa niillä seteleillä :)

  VastaaPoista
 2. Ahaa, sinänsä ihan järkevä selitys. Ajattelin nimenomaan etukäteen kysyä, onko se sarjalipppu henk koht, vaikka oletin sen kyllä olevan. Mut ei sit näköjään ole.
  Kyllähän mä saan setelit menemään salimaksuun, mutta jotenkin omituisesti tuntuu, että niille sais enemmän vastinetta, jos niillä ostais jotain sellaista, mitä ei tulis ostettua joka tapauksessa. Salillahan mä nimittäin kävisin, vaikken sais mitään seteleitä ja maksaisin sen omalla rahalla ihan ilolla :)

  VastaaPoista
 3. "Joku" katsoi Smartumin sivuilta ja siellä mainitaan kyllä Uimastadion mahdollisena käyttökohteena. Eli eiköhän onnistu.

  VastaaPoista
 4. Niin paitsi, että siellä mainitaan myös Leppävaaran uimahalli, jossa ei kuitenkaan onnistunut :/

  VastaaPoista
 5. No soita sinne! Tai siis laita sähköpostia.

  VastaaPoista