Sivut

maanantai 27. elokuuta 2012

85 / 1.68^2 = 30,1

Yhtälö?
Se on mun painoindeksi.
"Painoindeksisi on: 30,1. Se tarkoittaa, että olet merkittävästi lihava."
Vähänkö toi korpee!
Mä tahtoisin saada "Painoindeksisi on: 29,8. Se tarkoittaa, että olet lievästi lihava."
Se ei kuulosta yhtään niin pahalta. Se sanois noin, jos painaisin 84kg. Aika naurettavaa, että sillä yhdellä kilolla on noin suuri merkitys!

Toisaalta: "Painoindeksi voi olla kohonnut myös lihaksikkuuden takia; varsinkin kehonrakentajien lihasmassa on niin suuri, että painoindeksin käytölle ei ole perusteita."
Kuinkahan suuri mun lihasmassa mahtaa olla? Ja kuinka paljon mulla on oikeasti ylimääräistä fläsää?

Mä en oikein tajua omia lihaksiani, kun en koe treenaavani läheskään niin kovaa kuin monet muut, jotka blogeissaan hehkuttaa treenien rankkuutta. Kyseessä voi tietty olla vain näkemysero. Positiivisen itsesuggestion voima on tunnetusti väkevä. Mulla on tapana kehua itseäni tähän tyyliin: "Hyvinhän mä jaksoin / ei tuntunut missään / kevyttä on!" Samassa tilanteessa joku muu voi kehua itseään näin: "Nyt tein kunnolla, kun heikottaa/oksettaa/tärisee!" Ehkäpä mä teen yhtä kovaa kuin muutkin, mutta puhun siitä eri termein?

6 kommenttia:

 1. Eipä noi painoindeksit oo mikään yksi totuus. Uusimmassa KG:ssa on juttua vyötärö-pituussuhteesta, ja kuinka ihminen on normaalipainoinen jos vyötärönympärys on alle puolet pituudesta.

  Mun painoindeksin mukaan minä puolestani olen lievästi ylipainoinen :D

  Sä oot katsos vaan niin hyvässä kunnossa ;)

  Joskus on kiva tehdä jotain liikkeitä niin paljon että tärisyttää ja oksettaa, jatkaa sarjoja niin kauan kunnes ei vaan enää pysty (itsellä tää onnistuu lähinnä vain jossain vatsaliikkeissä). Mutta oman kokemuksen mukaan, jos liikaa alkaa oksettaa ja pyörryttää treenatessa, niin sitten on ollut hengitys sarjoja tehdessä vähän huonossa rytmissä ja/tai mennään vaan auttomattoman liian isoilla painoilla.. TAI ei oo tankattu tarpeeksi hyvin. Hyvin sitä jaksaa treenata kun syö kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon varmaan aina syönyt niin hyvin, että jaksan treenata ihan hulluna :D

   Poista
 2. toi indeksi ei kuitenkaan erottele sun painossa läskiä ja lihaksia ;) Joten unohda se indeksi !

  Niimpä... mut kahen eri mittarin arviot on ihan erilaiset... vanha näytti samasta lenkistä 1500 ja uus näyttää 401 :) Ihan pikkunen ero :D
  Joteskin nyt kuiteskin uskon uuteen mittariin enempi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, en mä sitä indeksiä ihan purematta niele, mutta kyllä peilistä näkee, että ylimääräistäkin on ;)

   Pikkunen ero noissa sun lukemissa! Jos lenkki on 3h niin uskoisin vanhaa mittaria, mut jos vain tunnin niin sit uskoisin uutta :)

   Poista
 3. Törmäsin mielenkiintoiseen blogiin! Tulen toistekin!

  VastaaPoista