Sivut

maanantai 20. elokuuta 2012

Menikö murkinat mallilleen?

Aamupala:

Lounas: BBQ possua

Välipala: Erkkua ja Muksu persikkaa

Iltaruoka: Kokonainen kana-teriyaki hunaja-kauraleivällä ja Sprite Zero

Jälkiruoka: Arnoldsin smoothie #2

Tyypillinen iltapala: Omintakeinen yhdistelmä kaikkea, missä sattuu parasta ennen päivä uhkaavasti lähestymään ;)

Tänään on vika päivä kuvaruokapäiväkirjaa ja aika miettiä, tekikö se tehtävänsä!
Itse sanoisin kyllä.
En närpsinyt mitään syötävää kuvien ulkopuolelta. Maitokahvia, teetä ja muita lähes kalorittomia juomia ei lasketa. 
En myöskään syönyt mitään ihan sikamaisia ruokia tai järjettömiä annoksia. 
Uskoisin, että jos söisin tällä tavalla joka viikko, poikkeuksetta, koko vuoden ajan, pääsisin helposti tavoitteeseeni erittäin hitaasta laihtumisesta. Valitettavasti vaan normaali arkiruokailu häiriintyy milloin minkäkin (teko)syyn takia vähintään viikoittain. Hyvä tuuri kävi, ettei tähän viikkoon osunut mitään erikoistilanteita!

Mitä mieltä te olette mun syömisistä? Menikö murkinat mallilleen?

3 kommenttia:

 1. Oon seurannu mielenkiinnolla sun kuvaruokapäiväkirjaa. Tollaset on aina kivoja!
  Syöt ihan perusterveelisesti, pienellä herkkulisällä, mikä on ihan tavallista ;)

  Kiinnitin huomiota siihen, että vaikka jonkun verran kasviksia syötkin, niin niiden painotus on melko vähäinen. Esim. aamupalaleivässä ei ole kurkkua/salaattia/tomaattia? Annoskokosi ovat mielestäni myös melko suuria. Jos söisin samankokoisia lounaita, niin paisuisin aivan varmasti :D Vinkkinä siis jos haluat painoa pudottaa: ota myös salaatti salamme lautaselle ruoan kanssa. Pienennä varsinaista ruoka-annosta (lihaa ja lisuketta) puolella tai 1/3:lla ja ota sen tilalle lisää salaattia. Saat kevennettyä huomattavasti päivän energiamäärää, mutta saat silti nauttia samoista ruoka-aineksista kuin normaalistikkin :)

  Muilta osin mielestäni näyttää oikein mallikkaalta :)

  VastaaPoista
 2. Niinpä, annoskoko on vaikea asia. Tässä saattoi käydä vähän silleen, että otin ruokaa varmuuden vuoksi runsaasti, ettei ainakaan pääsis tulemaan nälkä, kun tiesin, etten saa syödä aterioiden ulkopuolella mitään :D
  Joskus laitan kaiken samalle lautaselle juurikin sillä ajatuksella, että kevyt salaatti vie tilaa raskaammilta aineksilta. Silloin käy helposti niin, että lounas jää liian pieneksi ja iltapäivällä iskee tapponälkä, joka johtaa tyhmään syömiseen illalla. Oikean ruokamäärän löytäminen ei ole helppoa, mutta sitä tässä yritetään joka päivä optimoida :)

  VastaaPoista
 3. Mä oon huomannu, että syön melkeen mielummin sen välipalan jos tuntuu että nälkä rupee kummittelmaan muutaman tunnin päästä. Töissä ison ähkyn vetäminen lounalla väsyttää ja saa olon raskaaksi. Ei ne välipalat ole niin vaarallisia kunhan valinnat on fiksuja ;) 5-6 ruokailuhetkeä pävässä ei vielä ole katastrofi, eikä siinä vielä tapahdu naposteluefektiä.

  Itsekin olen harrastanut tuota "lounashamstraamista" mutta olen todennut, etten säästä kovinkaan montaa minuuttia (ehkä keskimäärin 30-60min)pidempän kylläisenä kun jos söisin hieman vähemmän ja nälän hiipiessä ottaisin vielä jonkin hedelmän tms. Olen yrittänyt päästä siitä tavaste eroon, että syön "varmuuden vuoksi". Mieheni aina ihmettelee tätä tapaa.. sillä otan usein laukkuun mukaan proteiinipatukan, pähkinöitä tms. siltä varalta että nälkä yllättää, tai syön ennen lähtöä jotta pystyisin olemaan reissun ajan tyytyväisena :D Mieheni ei tätä harrasta eikö oikein ymmärrä.. Musta tulee nälkäsenä kärttysä, joten ehkä parempi vaan kantaa niitä eväitä ;)

  Tsemppiä harjoteluun, kyllä se vähitelle löytyy ;)

  VastaaPoista