Sivut

keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Kolotuksia

Vaikka mielestäni jumppasin niin kevyesti niin silti on alaselkä kipeenä. Joka kerta se tulee yhtä suurena yllätyksenä, että liikkeiden vaihtaminen saa aikaan treenikipuja ;) Valitettavasti hyvän kivun lisäksi mulla on myös vähän jotain ihme kolotusta alaselän vasemmalla puolella. Toivottavasti ja todennäköisesti vain pieni venähdyksen poikanen. Itse asiassa niin pieni, etten muuten jaksais moista edes mainita, mutta nyt kun muutenkin teen tikusta asiaa... Tiedättekö sellasen kolotuksen, että tuntuu kuin olis istunut samassa asennossa jo liian pitkään, vaikka oikeesti vasta äsken istahti? Onneks mulla on se seisova pöytä, jonka kanssa ei ollut kolotuksia :)

Polvia on kolotellut jo vähän pidempään. Sekin on niin pientä, ettei melkein edes viitsi mainita, mutta kun se on nyt jatkunut... Syitä sille on kyllä helppo keksiä. Reilu viikko sitten maanantaina oli se jumalainen jalkaprässäys. Mun polvet usein tykkää vähän huonoa kovista jalkatreeneistä. Heti keskiviikkona prässäyksen jälkeen aloin seisoskella töissä, vaikka koivet oli vielä kipeenä, höntti. Tänään tuli siis viikko täyteen n. 3h/päivä töissä seisomista. Varmana kestää vähän pidempään kuin viikon jaloilla tottua moiseen! Sit oon käynyt kevään ekoilla hölkillä ulkona, vaikkakin polvia säästääkseni hölkkäsin vain 5 biisiä ja loput kävelin. Toki nyt tänään kävelin koko lenkin (1h 5min), kun nää polvet hirvittää.

Osaako joku kertoa lääketieteen ja urheiluvalmennuksen tämän hetken käsitykset polvien rasittamisesta? Uskallanko hölkätä vähän aina silloin, kun polviin ei satu? Vai olisko fiksumpaa säästää polvia eläkepäivien golffeja silmällä pitäen?

Jotta kolotuslista olisi täydellinen, pitää vielä mainita pohkeet. Ne on aika huolella jumissa taas :( Eka 10 minsaa kävelylenkistä oli tuskaa, kun pohkeet oli ihan tinassa. Sit ne lämpeni ja alkoi askel kulkemaan. Hieronta neljän viikon välein on pitänyt pohkeet kohtuullisessa kuosissa koko talven, mutta nyt toi seisominen on ilmeisesti ollut niille liikaa. Eli sitähän pitää jatkaa, jotta pohkeetkin tottuu ja oppii kestämään :D

2 kommenttia:

 1. Katti, suosittelen erityisesti lonkankoukistajien ja reisilihaksien venytyksiä + hierontaa. Kireät reisilihakset saattavat aiheuttaa kipua polvessa ja tukossa olevat lonkankoukistajat vastaavasti saavat alaselän kipeäksi.

  Jalkaprässin lisäksi uskaltaisin suositella polven sivussa olevien pientä lihasten treenaamista ilman lisäpainoja. Ja kenties hetkellisesti keventämään jalkaprässissä painoja.

  Perustuen omiin kokemuksiini, aukaise jumit jaloista ja sen jälkeen juokse kipujen mukaan; kipu=lopeta.

  VastaaPoista
 2. O ou, kuulostaapa pelottavan osuvalta diagnoosilta. Pohkeet ei todellakaan ole ainoat lihakset, jotka mulla on jumissa ;)
  Pidän itseäni keskimääräistä tunnollisempana venyttelijänä, (mikä ei vielä ole paljon sanottu, kun moni ei venyttele ollenkaan) mutta aina sekään ei riitä. Esim niitä pohkeita venyttelen päivittäin ja silti ne on jumissa. Muita lihaksia venyttelen aina, kun olen niitä treenannut ja satunnaisesti muutenkin. Normaalisti reisiä venyttäesä tuntuu, ettei siellä mikään veny, mutta nyt ne on niin jäkissä, että todellakin tuntuu, että venyy!
  Jalkaprässi jää nyt kesätauolle ja lupaan venytellä ahkerasti. Kiitos neuvoista :)

  VastaaPoista