Sivut

sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Loma- vs. arkisyöminen

Eilinen karmea ruokarytmi toi mieleen sen, miten me syödään lomalla: ihan mitä ja miten sattuu!
Lomamatkoilla mä en kuitenkaan yleensä liho vaan jopa laihdun. Syykin on helppo keksiä: lomalla on paljon kivaa tekemistä, jolloin nälkää ei aina ehdi huomatakaan, eikä tule syöpöteltyä ajan kuluksi tai väsymykseen, kuten tylsässä ja univajeisessa arjessa tuppaa tekemään.
Laihduttajia aina kehotetaan syömään monta pientä ateriaa päivässä. Mun lomaruokailut on jotain ihan muuta. Voi olla esim. 2 isoa mättöä, tai 1 iso mättö plus 2 pientä herkuttelua, tai 3 normaalia kunnon ateriaa päivässä. Pointti on siinä, että silloin kun syödään niin syödään kans kunnolla, kun taas muina aikoina ei syödä, eikä edes ajatella syömistä.
Miten tätä voisi soveltaa arkena?
Arkeen pitäis saada niin paljon kivaa tekemistä, ettei ehdi eikä tee mieli syödä liikaa.
Arjesta pitäis saada pois kaikki tylsät hommat, joista selviytyy lähinnä seuraavan ruokatauon voimalla ;)
Helpommin sanottu kuin tehty siis...

Siippa teki eilen lomavideoita. Uskomatonta, että siitä on jo kolme kuukautta! Videosta voi muuten tarkkailla omaa ulkonäköään paljon tarkemmin kuin pelkistä valokuvista. Totesin jälleen, etten mä omaan silmään tuskasen lihavalta näytä. Tuska alkaa vasta, kun pitäis mahtua vaatteisiin - joko omiin vanhoihin tai kaupasta ostettaviin...

Nakke Nakuttaja ja Tikkatukka Universal Studiosilla

Treenipäiväkirjan puolelta kerrottakoon, että heitin taas puolentoista tunnin kävelylenkin, jonka muassa tein 6*40 askelkyykkyä, joista viimeisen sarjan aivan upean valkovuokkomeren keskellä :) Melkonen jano tuli. Harmi etten ole koira, enkä voinut lipittää vettä kimaltavan kirkkaista puroista ja lätäköistä ;)

2 kommenttia:

  1. Hei, kiva kuva! Ja mukava ajatella askelkyykkyilevää tikkatukkaa valkovuokkomeren keskellä! Minäkin ihailin valkovuokkoja tänään lenkillä.

    VastaaPoista
  2. Minullakaan lomien herkuttelusyömiset eivät yleensä tuo lisäkiloja ja joskus jopa laihdun hieman. Ja mukavaa on myös se, että ruokaa tai syömisiä tulee ajateltua paljon vähemmän ja syömisistä nautittua enemmän.
    Etkä muuten näytä yhtään lihavalta!

    VastaaPoista