Sivut

torstai 20. lokakuuta 2011

Nestemäisiä calleja


Luin jostain luotettavasta lähteestä (jota en valitettavasti enää muista) että ihmisen nälänsäätely huomaa nestemäiset kalorit huonommin kuin kiinteät. Eli kaikki nestemäinen pitää nälkää huonommin kuin kiinteä, jos kalorimäärä on sama. Jos haluaa laihtua, ei kannata juoda yhtään kaloreita. Jos haluaa kasvattaa lihasmassaa, mutta on vaikeuksia syödä riittävästi, kannattaa juoda kaloreita. Uskomatonta kyllä, mutta jollain onnekkailla on oikeasti tuokin ongelma ;)

Luin myös Pöperöproffan jutun Ruokaa treenin jälkeen vai palautusvalmiste? jossa todetaan palautusjuoman olevan optimaalisempi vaihtoehto, mutta ero lienee tavallisen kuntoilijan kannalta varsin pieni - eli lillukanvarsia :D

Osaatteko jo päätellä, mitä tästä seuraa?
Aivan oikein, aion vähentää palautusjuoman lipittämistä!

Mun tavoitteena ei ole kasvattaa lihasmassa tai voimaa hinnalla millä hyvänsä vaan haluan pitää painon kurissa - mieluiten tiputtaa sen alle 80 kiloon. Mulla ei ole mitään vaikeuksia syödä riittävästi ja saada kaikkea tarvitsemaani ruuasta. Mun salimatka on 100 metriä, joten pääsen tosi nopeasti kotiin ruuan ääreen. Itse asiassa olen aina juonut palkkarinkin vasta kotona, koska täällä sen voi sekoittaa jääkaappikylmään veteen. Lisäksi oon jo pidemmän aikaa miettinyt, millainen vaikutus palautumiseen on sillä, että mä käyn aina salilla iltaruuan jälkeen. Joskus lähden about heti syötyäni, joskus vasta parin tunnin kuluttua, mutta joka tapauksessa ruoka on edelleen vatsassa imeytymässä treenin aikana. Vois kuvitella, että vielä palautusjuomaakin parempi olis toi, että ennen treeniä syöty ravinto imeytyy koko treenin ajan. Vai häh?

Siltikin, never say never. Joskus palkkaria varmaan tarvitsee, jos ei kaapissa satu olemaan sopivaa murkinaa. Ainakin tuon nyt kesken olevan pussin voi vähitellen vetää napaan :)

5 kommenttia:

 1. Jostain muistan lukeneeni, että hyvä proteiinipitoinen ateria treenin jälkeen toimii erittäin hyvin. Kokeilemisen arvoinen juttu kenties. :)

  VastaaPoista
 2. Jeps. Ei se palkkari tunnu mulla paljon nälkään auttavan vaan sen lisäksi on kuitenkin aina syötävä jotain kiinteää - ja silloin päivän kokonaiskalorimäärä nousee helposti liian korkeaksi.
  Tänään juhlistin hyvää penkkitulosta päärynä-erkulla, naminami :)

  VastaaPoista
 3. Mä ajattelin nimenomaan sua silloin kun luin ton PB:n postauksen, mietin että miten sä hoidat ravitsemuksen bodauksen jälkeen. Ajattelin nimittäin, että sä oot niin järkevä, ettet varmaan läträä minkään valejuomien kanssa ja niinhän asia onkin. Hyvä Katti, sä oot mun idoli!

  VastaaPoista
 4. Heh :D eihän PB sanonut sen oleva mitään valejuomaa ja mullahan on sitä :D
  Fakta on vaan se, etten mä huomaa siitä olevan mitään hyötyä. Olo on kaikin puolin samanlainen, juon sitä taikka en.

  VastaaPoista
 5. Valejuoma on mun oma tulkinta. Tuntuu hassulta kuivattaa maitoa, ottaa siitä proteiini talteen ja sekoittaa se sitten uudelleen veteen. Miksei joisi ihan sitä maitoa? Sen takia se on mun mielestä valejuomaa.

  VastaaPoista