Sivut

lauantai 3. joulukuuta 2011

MM-tasoa

En mä ihan huono ole. En mä kaukana MM-tasosta ole. Naisten voimanosto on kyllä niin pieni laji, että siinä on helpompikin päästä MM-tasolle kuin vaikka jossain yleisurheilussa, jota harrastaa moninkertainen määrä naisia.

Anna Karrilan voittotuloksia alle 90 kiloisten sarjassa GPA:n raakavoimanoston MM-kisoissa: kyykky 132,5 kg, penkki 92,5 kg, mave 147,5 kg.

Suski Mantilan voittotuloksia alle 75 kiloisten sarjassa GPC:n raakavoimanoston MM-kisoissa: kyykky 160 kg, penkki 115 kg, mave 180 kg.

Enhän mä tollasia tuloksia ole tehtaillut, mutta ne ei näytä täysin yli-inhimillisiltä vaan saavutettavissa olevilta, jos vaan treenais kovaa. Siinä yleisurheilussa MM-tason naiset juoksee ja hyppii siihen malliin, etten mä edes unissani pystyis samaan!

Hassua, kun näin pienessä lajissa on (vähintään) kaksi eri liittoa, jotka järkkäävät omat MM-kisansa. Niin se kuulemma pienissä lajeissa on. Vasta isoissa lajeissa lähdetään muodostamaan vain yksi iso maailmanlaajuinen organisaatio.

Hassua myös, että pienemmässä painoluokassa on kovemmat tulokset. Anna Karrila kertoi blogissaan tuon olevan ihan tyypillistä ja sen vuoksi Anna ei dietannut kisoihin vaan meni tarkoituksella isompaan painoluokkaan. Pelinainen :D

4 kommenttia:

 1. Mä kans kiinnitin huomiota tohon, että pienemmässä painoluokassa on kovemmat tulokset ?!?!?!? Hassua :o Mistähän johtuu? Osaatko sanoa?

  Treenaatko sä jossain seurassa vaiko ihan itseksesi?

  -päivi-

  VastaaPoista
 2. Lieneekö siinäkin taas se, että isommassa painoluokassa on paljon vähemmän naisia kuin pienemmissä. Ja varmaan sekin, että jos nainen treenaa natuna niin lihasta ei vaan kasva loputtomasti vaan siitä 90 kilosta osa on jo tehotonta massaa (eli läskiä) jolloin sitä tehokasta massaa ei ole sen enempää kuin kevyemmälläkään. Toi toinen pointti tosin selittäisi vain samat tulokset, ei huonompia. Lisäksi varmaan sellanenkin asia, että jos joku on tosi kova urheilija niin haluaa myös näyttää siltä, jolloin naisena ei oikein voi painaa 90 kiloa - tuskinpa juuri kukaan enää 90 kiloisena näyttää todella urheilulliselta. Eli kovimmat muijat pyrkii ja pääsee vähän pienempiin painoluokkiin.

  Mä treenaan ihan itsekseni. Olipas imarteleva kysymys :) Mulla ei ole varsinaista kilpailuviettiä, mutta tykkään kyllä vertailla tuloksia muiden kanssa. Olen vasta tän vuoden aikana ihan kunnolla alkanut tajuta, että mä treenaan aika kovaa. Olen aina pitänyt itseäni ihan tavallisena kuntoilijana, mutta nyt on kyllä lipsahtanut aika tavoitteellisen treenin puolelle. Se vaan on kivaa, kun huomaa olevansa lahjakas jossain ;)

  VastaaPoista
 3. Et sitten haluis mennä joskus ihan kilpailemaan?? Huvin vuoksi. Olisi aika siistiä!!

  VastaaPoista
 4. Nyt kun aloin miettiä niin tajusin taas uuden syyn, miksi kisat ei kiinnosta. Voimanostossahan saa tietää, mihin sijoittuisi kisoissa, kun vain nostaa itsekseen ja vertaa tuloksi netissä. Laiskan ei tarvii nähdä vaivaa mennä kisoihin. Sama homma on muissakin lajeissa, joissa voi tehdä suorituksen yksin ja saada jonkin numeron tulokseksi, esim. juoksu, golf, keihäänheitto jne.
  Sen sijaan useimmat pallopelit on sellasia, ettei niitä voi pelata yksin ja vertailla tuloksia, esim. tennis.
  Eihän toi nyt ihan vedenpitävä selitys ole, mutta noin se mun ajatus kulki...

  VastaaPoista