Sivut

torstai 15. joulukuuta 2011

Mave

Mave eli maastaveto on mun nykyisessä ohjelmassa torstain pääliike. Oon tehnyt joka viikko vähintään 3*12 toistoa 60 kilolla ja syksyn paras setti oli 3*20 toistoa 60 kilolla.

Olen sen verran pelokas, etten ole koskaan testannut maksimia. Vaikka siippa sanoo mun tekniikan olevan hyvä 60 kilolla tehdessä niin pelkään sen hajoavan liikaa ennen maksimipainojen saavuttamista.
Viime vuonna tein enimmillään 80 kilolla, jolla jaksoin silloin 6 toistoa. Tällä hetkellä koen, että lyhyt sarja isolla painolla ei tuo mulle riittävästi hyötyä vastineeksi lisääntyneestä loukkaantumisriskistä. Pitkä sarja kevyemmällä painolla sopii paremmin mun tavoitteisiin, jotka siis ovat lähinnä ulkonäkö, hyvinvointi sekä arjessa, juhlassa, golfissa ja muissa riennoissa jaksaminen :)

Mave (video)


Wikipediaa lainaten:
"Maastaveto tai maastanosto on yksi voimanoston kolmesta liikkeestä. 
Maastavedossa on kaksi erilaista päätekniikkaa: perinteinen tyyli, jossa jalat pidetään kapealla, sekä sumotyyli, jossa on leveä jalka-asento.
Maastaveto rasittaa etu- ja takareisiä, pakaroita, ylä- ja alaselkää sekä vatsan ja kyljen lihaksia, jotka toimivat tukena.
Suorin jaloin maastaveto on maastavedon variaatio, joka rasittaa etupäässä takareisiä tavallisen maastavedon rasittaessa etupäässä selkää. Tälläkin liikkeellä alimmat nikamat joutuvat kovaan paineeseen, ja siinä on suuri loukkaantumisriski, ellei käytä oikeaa suoritustekniikkaa."

Suorin jaloin maastaveto eli SJMV (video)

Sumotyyli (video)1 kommentti:

  1. Sumo-tyylillä just kivaa. Mahtavaa treeniä jaloille.
    Mä olen tainnut tehdä jotain 60kg.
    Ja rinnallevedossa 45kg.

    VastaaPoista