Sivut

keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

100 askelta haaste

Huh! Tulin just kävelylenkiltä, jolla tein 100 askelta askelkyykkykävelyä. Sekin tavoite on siis saavutettu :) :) :)
Haastan kaikki lukijat kokeilemaan, montako askelta menee!


Oli kyllä raju suoritus. Vasen takareisi ja oikea etureisi oli ihan krampin partaalla. Vasta kymmenen minuuttia suorituksen jälkeen alkoi käveleminen tuntua normaalilta. Syke oli lopussa 187 ja se jäikin pysyvästi korkeammalle eli myös pumppu oli kovilla. Kintut oli lopussa niin kiisselinä, ettei askelissa ollut mitään tuntumaa ja tekniikka varmasti hajosi jossain määrin. Tuskin olis mennyt läpi minään virallisena suorituksena, mutta omassa hupiliikunnassa kaikki enkat lasketaan :)
Askelkyykkykävely on yksi niitä gaggamaisia liikkeitä, joissa omalla painolla on suuri merkitys. Varmaan jo viiden kilon kevennys tuntuis selvästi. Joku teistä köykäsemmistä vois kokeilla tuota sataa askelta ja raportoida, miten meni ;)
On muuten uskomattoman paljon helpompaa on tehdä 4*50 askelta (eli yhteensä 200) kuin vain 100, mutta putkeen. Mietin jo seuraavaa tavoitetta. Onko mielekästä ottaa tavoitteeksi jaksaa tehdä sata putkeen helpommin, kevyemmin, puhtaammin jne? Onko siinä mitään järkeä tai hyötyä ja jaksaako se motivoida? Ehkäpä vielä harkitsen asiaa :)

5 kommenttia:

 1. Laskitko yksi askel on 1 vai molempien jalkojen astuessa eteen on 1 ? Voisin ottaa haasteen vastaan ja katsoa miten minun ensi viikolla käy (Huomena combat ja pe Body pump, joten säästän vielä reisiä toistaiseksi).

  VastaaPoista
 2. Aivan, oli tarkoitus täsmentää, mutta unohdin! Eli 50 per jalka, yhteensä 100. Jotenkin tuntuu loogiselta laskea samalla tavalla kuin kävelyaskelia, jos tekee noita askelkyykkyjä eteenpäin kävellen. Sen sijaan, jos tekee niitä paikallaan seisten, vaikkapa smithissä niin silloin lasken kyykistyksiä per jalka. Naisen logiikkaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, näin ajattelinkin että laskit. =) Otan siis haasteen vastaan ja ilmoitan sinulle miten suoriuduin. Kisa alkakoon ;)

   Poista
  2. Hei Pumppukatti. Toteutin haasteen tänään. Blogistani näet mietn kävi ja miltä tuntui ;D

   http://rakastaitseas.blogspot.fi/

   Poista