Sivut

maanantai 25. kesäkuuta 2012

Katti koe-eläimenä

Sain tänään ekaa kertaa kokeilla Omegawave mittausta. Linkin takaa löytyy lisää tietoa, mutta lyhyesti sanottuna se on EKG-mittaus, jonka tulos kertoo, oletko palautunut edellisestä treenistä ja kuinka kovaa tänään kannattaa treenata. Tuote on jo käytössä ammattiurheilijoilla ja nyt on työn alla kuluttajaversio, johon kuuluu sykevyö sekä kännykässä pyörivä softa. Saan testailla lisää, kunhan betaversio julkaistaan :)
Mittauksen tulos oli oikein kiva: Mä olen hyvässä kunnossa ja hyvin palautunut viikonlopun golfeista ja lenkistä, joten saisin treenata tänään kovaa. Tollanen EKG-mittaushan koskee vain aerobista kuntoa, eikä tuloksia voi soveltaa punttitreeniin. Vaan oli silti hyvä fiilis lähteä tekemään penkkiä kivan mittaustuloksen jälkeen :)
Viime viikkoinen 80 kilon nosto (vähänkö oon hyvä!) ja koko muukin treeni oli aika maksimitreeniä, joten tänään tein pidempää sarjaa. Olen aika polleena, kun jaksoin 50 kilolla 12 toiston sarjoja 4 kappaletta. Tiukkaa se kyllä teki, niinku pitää tehdäkin ;)

4 kommenttia:

 1. Vautsi! Mä olen joskus muutama vuosi sitten testanut maksimia penkistä ja se oli 47, ilman mitään punttitaustaa. Mussa voisi olla potentiaalia lähteä hakemaan omaa painoa.. Oletko vain sitkeesti penkkiä nostanut, vai millä muulla olet edesauttanut?

  VastaaPoista
 2. Penkki on tietty tärkein liike ja apuna sitten kaikkia muita yläkropan liikkeitä, etenkin ojentajia ja olkapäitä. Kaikki voima on hyödyksi :) myös jalkoja ja keskikroppaa tulee käytettyä apuna liikettä tukemassa, kun nostaa maksimia. Eli kaikkia lihaksia kannattaa treenata. Myös sen takia, ettei lihasepätasapaino ole hyvä asia. Ja kyllä mä väittäisin aerobisestakin kunnosta olevan hyötyä, koska raskaassa punttitreenissä syke nousee hetkellisesti korkealle, eikä huonokuntoinen jaksa treenata tarpeeksi kovaa ja pitkään...
  Nyt alkaa jo paistaa läpi mun filosofia, että kaikki liikunta on hyvästä ja paras laji on se, jota jaksaa harrastaa säännöllisesti, eikä se tunnu pakkopullalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiton hyvä filosofia. Samaa mieltä olen kyllä kanssasi! Nyt muutenkin pyrin saamaan lisää voimaa ja kestävyyttä käsiin, sillä ne ovat heikoin kohtani. Jaloilla ei ole ongelmaa nostaa prässistä yli 200 kg, mutta kädet eivät ole siinä balanssissa. Oikeastaan suurempi haaveni, kuin nostaa penkistä on saada vedettyä leukoja edes 2, puhtaasti. =)

   Poista
  2. Leukojen harjoitteluun mulla on tämmönen setti, suosittelen :)
   http://pumpumkatti.blogspot.fi/2011/11/kumpparijumppaa.html

   Poista