Sivut

torstai 28. kesäkuuta 2012

The Men Who Made Us Fat

Mainio nimi uudella BBC:n dokumentilla :) Katsottiin osa 1 toissapäivänä ja vielä on kaksi osaa katsomatta. Rohkenen suositella jo tässä vaiheessa. Ekan osan esittelyteksti alkaa näin:
Around the world, obesity levels are rising. More people are now overweight than undernourished. Two thirds of British adults are overweight and one in four of us is classified as obese. In the first of this three-part series, Jacques Peretti traces those responsible for revolutionising our eating habits, to find out how decisions made in America 40 years ago influence the way we eat now.

Yllättävän vähän on kintut kipeenä eilisestä sadasta askelkyykystä. Odotin pahempaa, kun reidet tuntui melkein kramppaavan. Itse asiassa hanuri on enemmän kipeä, vaikka kyykkyjä tehdessä en edes kiinnittänyt siihen huomiota, kun reisiin sattui niin kovasti! Verrattuna kunnon kyykkytreeniin tää on ihan peanuts. Pytylle istuminenkaan ei satu :D 

Nörtti-Katti halusi tietenkin testata, miten eilinen varsin kova treeni näkyy Omegawave-mittaustuloksissa – vai näkyykö ollenkaan. Koko lenkin keskisyke oli kuitenkin vain 133, koska kävelin koko matkan, paitsi sen askelkyykkypätkän, jonka aikana syke nousi 187:ään. Mulle oli ihan ??? miten tuollainen treeni näkyisi sydämen sykkeestä mitatuissa parametreissä. Olettaisin, että ihan puhdas lihaskuntotreeni ei näkyisi juuri mitenkään (jos sellaista nyt edes pystyy tekemään, sillä raskailla painoilla treenatessa syke nousee aina hetkellisesti). Kovasykkeinen aerobinen treeni puolestaan pitäisi näkyä selvästi. Mun eilinen setti oli jostain noitten välimaastosta ja siksi erityisen kiinnostava mitattava :D
Onneksi kekkasin asian jo aamulla, sillä Omegawave-mittari lähtikin tänään pois meiltä. Juuri ennen töihin lähtöä siis pötköttelin sohvalla mitattavana ja tulos oli ihan selvä: Eilinen treeni näkyi kyllä! 
Maanantaina laite sanoi mun olevan valmis minkä tehoiseen treeniin tahansa, mutta tänään en ole valmis kovaan treeniin. Stress index oli muuttunut normaalista stressin puolelle, palautumistaso hyvästä matalaksi ja se graafi, joka viimeksi näytti mun olevan hyvässä kunnossa, näytti nyt selvästi huonompaa kuntoa.
Kiinnostavana yksityiskohtana kerrottakoon metabolic index arvo, joka kuvaa aineenvaihdunnan toimintaa. Sen vaihteluväli on 100-500. Maanantaina sain siitä 250, joka oli sanallisen arvion mukaan High. Tänään sain siihen arvon 345 (edelleen High). Tässä näkyy se kuuluisa ”jälkipoltto” eli raskas liikuntaa kiihdyttää aineenvaihduntaa vielä pitkään suorituksen loppumisen jälkeenkin. Lisäksi tuosta voi päätellä, etten mä ainakaan voi hidasta aineenvaihduntaa ylipainosta syyttää. Enkä ole koskaan syyttänytkään. Näillä mun liikunta- ja ruokamäärillä ei voi muuta odottakaan kuin että aineevaihdunta hyrrää täysillä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti